Υγεία

Βαριές οι κατηγορίες σε ιατρούς για το σκάνδαλο Novartis

«Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει για την ενοχοποίηση κάποιων ιατρών» τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας

Αίσθηση έχει προκαλέσει στον Ιατρικό κόσμο της χώρας η είδηση ότι 230 ιατροί φέρονται να πήραν μίζες ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ από τον φαρμακευτικό κολοσσό Novartis και μάλιστα έχει ασκηθεί δίωξη εις βάρος τους από τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Να αναφέρουμε ότι «μπλεγμένοι» σε αυτό το σκάνδαλο φέρονται να είναι και τουλάχιστον 4 γιατροί σε Πύργο και Αμαλιάδα. Ανάμεσα στους γιατρούς που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν πάρει χρήματα από την Novartis είναι κάποια πολύ γνωστά ονόματα της Ελλάδας, ενώ τα ποσά τα οποία ακούγονται είναι από 15.000 έως 86.000 ευρώ.

Γι’ αυτή την πολύ σοβαρή είδηση ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας κ. Νίκος Κατσαρός, τόνισε από στον Ιατρικό Σύλλογο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, ούτε από δικαστική αρχή, ούτε από κάπου αλλού, που να ενοχοποιεί κάποιον ιατρό και όταν υπάρξει  – και αν υπάρξει – ο Ιατρικός Σύλλογος θα πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Όσον αφορά τα νεότερα για αυτό το θέμα συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία και εξελίξεις θα υπάρξουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αν μάλιστα αποδειχτεί ότι αυτοί οι γιατροί πράγματι έχουν γράψει φάρμακα της Novartis προκειμένου να έχουν κάποιο οικονομικό όφελος, τότε οι ποινές οι οποίες θα τους υποβληθούν θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, ενώ φυσικά θα αμαυρωθεί και το κύρος τους. Η δίωξη αφορά την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και Παθητικής δωροδοκίας εναντίον 208 ιατρών και για παθητική δωροδοκία άλλων 22 ιατρών. Μάλιστα ήδη ορισμένοι εξ αυτών έχουν κληθεί προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να απολογηθούν για τα αδικήματα που τους προσάπτονται.

Όλη η επικαιρότητα