Ελλάδα

Δημοσκόπηση: Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία

Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσκόπηση του Mega και της Metron Analysis υπήρξαν ερωτήματα σχετικά με τον κορονοϊό και την άποψη που έχουν οι πολίτες για το εμβόλιο, τις μάσκες, αλλά και για το αν ο ιός κολλάει με τη Θεία Κοινωνία.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.200 ανθρώπων.

Στο ερώτημα για το αν η μάσκα προστατεύει από τη διάδοση του κορονοϊού το 81% απάντησε πως προστατεύει. Το 17% διαφωνεί, ενώ το 2% απάντησε πως δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Όσο για το εμβόλιο του κορονοϊού και αν θα πρέπει να το κάνουμε το 59% απάντησε θετικά, το 35% αρνητικά και το 6% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά

Για την άποψη ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία, το 70% δεν συμφωνεί σε αντίθεση με το 22% που συμφωνεί, ενώ το 8% δεν γνωρίζει δεν απαντάει.

Στις 17,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 20%. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 5,4%, το ΚΚΕ 4,6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 2,7%.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης θετική γνώμη έχει το 52%, το 28% αρνητική και το 8% ούτε θετική ούτε αρνητική. Όσο για την αξιολόγηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το 58% τον αξιολογεί θετικά και το 34% αρνητικά.

Στο ερώτημα αν η χώρα πηγαίνει προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, το 46% απάντησε σε σωστή και το 41% σε λάθος.

Στο ποιο είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα στη χώρα το 33% απάντησε την ιατρική περίθαλψη και τον κορονοϊό το 28% την οικονομία, το 11% την εξωτερική πολιτική και το 9% την ανεργία.

via

Όλη η επικαιρότητα