Ελλάδα Υγεία

Olympia Forum ΙΙ: Παρακολουθείστε LIVE την πρώτη μέρα του συνεδρίου

Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το πρωί, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, ξεκίνησε τις εργασίες του το Olympia Forum II, που συνδιοργανώνεται από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και  το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Πρόκειται για ένα συνέδριο αποκλειστικά αφιερωμένο στην Τοπική και Περιφερειακή διακυβέρνηση, οι εργασίες του οποίου θα επικεντρωθούν γύρω από την δυναμική των πόλεων και των περιφερειών, με στόχο την προώθηση και ανταλλαγή ωφέλιμων πρακτικών για τις προκλήσεις της Περιφερειακής Ανάπτυξης, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παρακολουθείστε LIVE το συνέδριο: 

Κάντε την εγγραφή σας εδώ: 

Τις εργασίες του Forum θα ανοίξει η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κα Elisa Ferreira  ενώ κατά την έναρξη χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο  κ. Λευτέρης Βαρουξής, πρόεδρος του Olympia Forum και  ο κ. Γιάννης Θωμάτος, Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Forum Δελφών.

Στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας θα γίνουν ομιλίες, τοποθετήσεις και συζητήσεις από εξέχουσες προσωπικότητες. Μεταξύ των ομιλητών (η σειρά είναι με βάση το πρόγραμμα του συνεδρίου) είναι ο κ. Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού, η κ. Ελένη Κουναλάκη, Αντιπλοίαρχος της Καλιφόρνιας, ΗΠΑ που θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών κ.  Συμεών Τσομόκο, ο κ. Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής των Περιφερειών και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, τέως Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Στην συνέχεια την σκυτάλη θα λάβουν ο κ. Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων , ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, (Μακεδονίας-Θράκης) και ο κ. Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Περιφέρειας Αττικής.

Για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και σε ένα βιώσιμο μέλλον θα συνομιλήσουν ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Εύα Καϊλήκ. Πέτρο Κόκκαλη και τον κ. Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη, Επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Επόμενος φιλοξενούμενος του Olympia Forum  ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα μετέχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.  Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Πρόεδρος  Περιφερειακών Θαλάσσιων Περιφερειών κ. Cees Loggen και το μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Csaba Borboly.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν με τον Εκπρόσωπο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Ζαχαριάδη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Κωνσταντίνο Μαύρο, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, την Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ακινήτων κ Νίκο Κεχαγιάογλου και τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Αθηνών Καθ. Φυσικών Καταστροφών κ. Κώστα Συνολάκη.

Το Συνέδριο επίσης θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Ernst Reichel, η Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ. Ησαΐα Τσαουσίδου, ο Διευθύνων Σύμβουλος  του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκος Μαντζούφας, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης κι ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Θάνος Βλαχόπουλος .

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας θα κλείσουν με τον Πρόεδρο της  Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρο Κούβελο να συνομιλεί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη  και τον Γενικό Διευθυντή της LEVER ΑΕ  κ. Βασίλειο Μπλέσιο.

Για να κάνετε την εγγραφή σας πατήστε εδώΌλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο  https://olympiaforum.gr/

#olympiaforum

FOLLOW USFacebook – Instagram& Linkedin

Χρυσοί Χορηγοί: Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος,Heracles Group of Companies, ΔΕΠΑ, FISIKON, Πανεπιστήμιο ΠατρώνΧορηγοί: Δήμος Ολυμπίας, Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Herrco, ΟΣΕ, Περιφέρεια Αττικής, Bayer, ΔΕΔΑ, Samaras & Partners

Υποστηρικτές: Costa Navarino, Dimand, ΕΕΝΕ, Ελληνικά Υδατοδρόμια, Evolution Projects, Hellenic Energy Exchange, Huawei, ΦΟΔΣΑ Ηλείας Ολυμπία Οδός, Aldemar Resorts, ΕΝΠΕ, Grecotel, TUV Hellas, ΚΕΔΕ, Ενωση Λιμένων Ελλάδος, Cafe Femenino, Envirometrics, ΠΕΔΔΕ

Medical Partner: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα