Ηλεία

Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας: «Ελεύθερο Αθλητικό Κέντρο για όλους!»

Να συσπειρωθούν και να εναντιωθούν στην νέα τιμολογιακή πολιτική του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος», που προβλέπει χρηματικό αντίτιμο για την είσοδο στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας και την χρήση ηλεκτρικών θυρών, που ήδη έχουν τοποθετηθεί, κάλεσαν χθες το απόγευμα τους πολίτες τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ήλιδας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το Αθλητικό Κέντρο, παρουσία γονέων, αθλούμενων και πολιτών, ενημερώνοντας για την κατά πλειοψηφία απόφαση  του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ. Για αυτή την απόφαση μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ, που καταψήφισε την απόφαση, κ. Νίκος Λοχοβίτης.

Ο κ.Λοχοβίτης εξέφρασε την έντονη αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην απόφαση αυτή, την οποία χαρακτήρισε βαθιά αντιλαϊκή, η οποία, όπως είπε, σε συνδυασμό με την συνολική τιμολογιακή πολιτική για την χρήση του Αθλητικού Κέντρου καθιστούν την χρήση απαγορευτική για τα λαϊκά στρώματα, γιατί ταυτόχρονα αναθέτει στα σωματεία να εισπράττουν ένα επιπλέον ποσό και να το αποδίδουν στον δήμο.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ακόμα βαρύ χαράτσι που ιδιαίτερα με τις σημερινές συνθήκες, δεν το αντέχει η λαϊκή οικογένεια, καλώντας τους πολίτες να ακυρώσουν αυτήν την απόφαση με την στάση τους.

Πιο πριν είχε μιλήσει η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα Νατάσα Παναγιωτάρα, η οποία είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση του ΝΠΔΔ, η οποία όπως είπε ουσιαστικά καταρρίπτει τον δημόσιο χαρακτήρα του Αθλητικού Κέντρου, που αποτελεί μια διέξοδο για την νεολαία της περιοχής και όχι μόνο.

Ότι με την απόφαση του ΝΠΔΔ καταρρίπτεται ο δημόσιος, δωρεάν χαρακτήρας στο Αθλητικό Κέντρο, επεσήμανε η πρόεδρος του Ε.Κ.Α. κα Ν. Παναγιωτάρα
Τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημέρωναν χθες τους πολίτες έξω από το Αθλητικό Κέντρο για την νέα τιμολογιακή πολιτική

Αρκετοί πολίτες, κυρίως γονείς και αθλούμενοι παραβρέθηκαν στην χθεσινή συγκέντρωση στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας

ΨΗΦΙΣΜΑ

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 30/09/2020 στην είσοδο του αθλητικού κέντρου Αμαλιάδας, εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας και καταγγέλλουμε την απόφαση του ΝΠΔΔ   «Ο ΗΛΕΙΟΣ» και την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για την τιμολογιακή πολιτική και την τοποθέτηση ηλεκτρονικών θυρών εισόδου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– Να μην εφαρμοστεί από τη Δημοτική Αρχή η απόφαση του ΝΠΔΔ για την τιμολογιακή πολιτική στο αθλητικό κέντρο.

– Η είσοδος στο αθλητικό κέντρο να είναι Ελεύθερη.

– Ο αθλητισμός είναι δικαίωμά μας και η Δημοτική Αρχή μαζί με το κράτος πρέπει να μας το εξασφαλίζουν.

Καταθέτουμε το ψήφισμα αυτό στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητάμε να συζητηθεί στην τακτική συνεδρίαση του Οκτώβρη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με όλες τις μορφές δράσης μέχρι να ακυρωθεί αυτή η απόφαση για την λειτουργία του αθλητικού κέντρου .

Όλη η επικαιρότητα