Αρθρογραφία

Σαν μεταπράτες

Βρε, βρε, βρε……καλώς τα μας, ήρθαν οι φίλοι μας με την πραμάτεια τους, ήρθαν σαν πλασιέδες, έστησαν τον πάγκο τους και περιμένουν  να υλοποιηθεί το σχέδιό τους, ξέρουν, είναι σίγουροι, ότι είμαστε καλοί πελάτες τους και ξέρουν, πως όπως και αν έρθουν τα πράγματα, εμείς θα αγοράσουμε, με μετρητά και με δόσεις κι αν δεν έχουμε μετρητά, που δεν έχουμε και το ξέρουν καλά, θα μας δανείσουν χαμηλότοκα δάνεια.

Και θα κερδίσουν διπλά και τριπλά, και από τα δανεικά και από τα εμπορεύματα και από τα πανωτόκια και κυρίως από τα γεωπολιτικά τους, που θα τα κανονίσουν έτσι, ώστε να τα προωθήσουμε εμείς οι ίδιοι, όπως έχει γίνει όλες τις φορές στο παρελθόν., άσχετα αν το τίμημα ήταν πανάκριβο και πληρώθηκε ακόμη και με αίμα.

Κανόνισαν να μην ανταμώσουν όλοι μαζί , μην αποκαλυφθούν οι προθέσεις τους, μην μπλέξουν τα συμφέροντά τους, αν και έχουν και πουλάνε διαφορετικά εμπορεύματα, προσέχουν ασφαλώς, όπως γίνεται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, πολύ δε περισσότερο εν προκειμένω, που είναι στην μέση και τα γεωπολιτικά.

Αυτά τα έχουν απόρρητα, δεν τα φανερώνουν, ούτε και τα ονοματίζουν, είναι παλιά η ιστορία ή μάλλον παλιό το παραμύθι κι αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, σε όλους τους σταθμούς της ιστορίας μας του περασμένου αιώνα, από το 1919, στο 1940, στο 1945,στο 1965, στο 1967, στο 1974 και συνέχεια τέλος πάντων, θα δούμε τα φαινόμενα και τα αφανέρωτα, θα διαπιστώσουμε το όργιο της εμπορίας όπλων συνήθως με δανεικά απ τους ίδιους και τις αναταραχές που μας δημιούργησαν με τους γείτονες, αλλά και στο εσωτερικά της χώρας.

Και σήμερα έρχονται πάλι με την μόνη πραμάτεια που διαθέτουν, έρχονται να πουλήσουν όπλα και να αγοράσουν διευκολύνσεις και βάσεις, έρχονται σαν σύμμαχοι και φίλοι, δηλώνουν έτσι , αλλά στην ουσία πλασάρουν τα όπλα τους και σε εμάς και στους γείτονες, λέγοντας τα ίδια και σε εμάς και στους γείτονες.

Μα τι θέλετε τέλος πάντων  όλοι σας, Αμερικάνοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Ρώσοι σε λίγο και αργότερα, Άγγλοι, Ιταλοί και όλοι οι δυνατοί της γης, δεν έχουμε πόλεμο και ούτε σκοπεύουμε να κάνουμε, ετοιμάζουμε συνομιλίες με τον ανατολικό γείτονά μας, με τους άλλους τα έχουμε σχεδόν συμφωνήσει όλα, αφήστε μας στην ησυχία μας και στην φτώχια μας.

Επιμένουν να έρχονται και αφήνουν να εννοηθεί πως αν χρειαστεί θα οργανώσουν και έναν σύντομο πόλεμο, έτσι για να ξοδέψουν τα αποθέματα όπλων και να αρχίσει νέα παραγωγή.-

Όλη η επικαιρότητα