ΕΠΣ Ηλείας

Α1 Κατηγορία – Dedalos Security: Η πρώτη «ανάγνωση του νέου πρωταθλήματος

Ακούστε το άρθρο

Δυο αγωνιστικές έχουν παιχτεί στην Α1 κατηγορία και οδεύοντας ολοταχώς προς την τρίτη, μάλλον αυτά που περιμέναμε, επιβεβαιώθηκαν και στην πράξη.

Δηλαδή, πως οι λεγόμενες «μεγάλες» του πρωταθλήματος εύκολα ή δύσκολα επικράτησαν των αντιπάλων τους και πως από εκεί και πέρα υπάρχει ένα μεγάλο γκρουπ ομάδων που προς το παρόν και για λίγο ακόμα διάστημα θα βράζουν στο ίδιο καζάνι μέχρι να ξεχωρίσουν ποιες θα είναι αυτές που θα μείνουν πιο πίσω και ποιες θα αρχίσουν να πλέουν σε πιο ασφαλή ύδατα.

Κοινή συνισταμένη όλων, πως κορωνοϊός και αποχή έχουν αφήσει το στίγμα τους και το θέαμα σε γενικές γραμμές απουσιάζει αφού κανείς από τους 16 μονομάχους δεν είναι έτοιμος 100%.

Μετά το πέρας δύο αγώνων λοιπόν, Πανηλειακός, Αστέρας Αμαλιάδας, Νίκη Τραγανού και Ξενοφών Κρεστένων συνεχίζουν με το απόλυτο με τους τρεις πρώτους πάντως να εκμεταλλεύονται και το βατό πρόγραμμα αφού η ομάδα του Ντ. Μιλοσέσκι έχει δώσει ήδη δυο θεωρητικά δυνατά ματς, εντός με τον Αλφειό και εκτός με την Θύελλα. Από μία νίκη και μια ισοπαλία έχουν Γούμερο και Προοδευτική ενώ ένα τρίποντο μετρούν μέχρι στιγμής Δόξα, Σαβάλια, Πέλοπας Πύργου και Αλφειός. Ηλειακός Βαρθολομιού και Θύελλα έχουν ένα βαθμό, από την μεταξύ τους ισοπαλία την πρώτη αγωνιστική ενώ ακόμα δεν έχουν κάνει σεφτέ Πέλοπας Πελοπίου, Κεραυνός Βρίνας, Δάφνη Ανδραβίδας και Ερμής Πλατάνου.

Η Νίκη, διαθέτει αυτή τη στιγμή την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 7 γκολ ενεργητικό και ακολουθεί ο Αστέρας Αμαλιάδας με 6 και εν συνεχεία ο Ξενοφών Κρεστένων ενώ Πανηλειακός και Ολυμπιάδα Γουμέρου έχουν σημειώσει 4 τέρματα. Στην αντίπερα, ακόμα δεν έχει σκοράρει ο Πέλοπας Πελοπίου, ενώ ένα γκολ έχει πετύχει ο Πέλοπας Πύργου. Δύο τέρματα έχουν σημειώσει Προοδευτική, Θύελλα, Αλφειός, Δάφνη και Ερμής ενώ τρεις φορές έχουν πανηγυρίσει Σαβάλια, Βρίνα, Βαρθολομιό και Δόξα Ν. Μανωλάδας.

Και πάμε τώρα στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος που αυτή τη στιγμή ανήκει στον Ξενοφώντα Κρεστένων μιας και ο Κώστας Κουτρουμπής δεν έχει μαζέψει ακόμα τη μπάλα από τα δίχτυα του ενώ στη δεύτερη θέση με μόλις ένα γκολ παθητικό βρίσκονται οι Πανηλειακός, Αστέρας Αμαλιάδας, Νίκη Τραγανού, Πέλοπας Πύργου και Προοδευτική Μανωλάδας. Τρία τέρματα έχουν δεχτεί Αλφειός, Δόξα, Γούμερο και Σαβάλια ενώ τέσσερις φορές έχει μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του ο Ηλειακός Βαρθολομιού. Πλάτανος, Θύελλα και Πελόπιο έχουν δεχτεί 5 γκολ, 6 ο Κεραυνός Βρίνας ενώ το χειρότερο παθητικό αυτή τη στιγμή έχει η Δάφνη με  7 τέρματα.

Όλη η επικαιρότητα