ΕΠΣ Ηλείας

Β’ Κατηγορία ΕΠΣ Ηλείας: Κληρώνει την ερχόμενη Τετάρτη (7/10)

Ακούστε το άρθρο

Συμμετέχουν 23 ομάδες χωρισμένες σε δυο ομίλους!

«Φως στου τούνελ» της Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ηλείας, θα προσπαθήσει  να ρίξει σήμερα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η «Πατρίς – Σπορ»! Μια Β΄ , η οποία σε σχέση με την περσινή περίοδο, που έγινε σε τρείς ομίλους, φέτος είναι και πάλι «κουτσουρεμένη», καθώς  η νέα  Β΄ κατηγορία, δηλ. αυτή της σεζόν 2020 – 21, θα διεξαχθεί με μόλις 23 σωματεία, χωρισμένα σε δυο ομίλους! Όπου ο 1ος όμιλος θα έχει 12 ομάδες, και ο 2ος όμιλος 11 ομάδες! Με την κλήρωση  των ομίλων να διεξάγεται το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης  7 Οκτωβρίου στις 7 μ. μ., στα γραφεία της ΕΠΣ Ηλείας, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των ομάδων, ελέω Κορωναιού!

Εθνικός  Ζαχάρως και Ερμής Πύργου(οι καινούργιοι)!

Με  την συμμετοχή  μόνο δυο νεοσύστατων σωματείων, θα γίνει η κλήρωση της Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣΗ, και πάλι καλά, εν μέσω οικονομικής κρίσης, και Πανδημίας Κορωναιού! Πρόκειται λοιπόν για τον Εθνικό Ζαχάρως,  που ουσιαστικά τη νέα περίοδο θα εκπροσωπήσει το ποδόσφαιρο της Ζαχάρως στα τοπικά πρωταθλήματα, μετά τη «διάλυση» του Ολυμπιακού Ζαχάρως! Η δεύτερη νεοσύστατη ομάδα, είναι ο Ερμής  Πύργου (Νεοσύστατο σωματείο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Πύργου , την επιμέλεια της οποίας έχει , ο παλαίμαχος παίκτης του Πανηλειακού και πολλών άλλων επαγγελματικών και όχι μόνο ομάδων, Τάσος Φερεκίδης!

Επανακάμπτουν : Αλφειονίδα, Α.Ο. Κάστρου και Α.Ο. Κουτσοχέρας!

 

Όμως  στην νέα Β΄ κατηγορία, πέρα από τα δυο νεοσύστατα σωματεία, θα πάρουν μέρος  και τρείς «παλιοί», με την έννοια, ότι ύστερα από κάποια χρόνια που είχαν αδρανοποιηθεί, επανακάμπτουν, με την ελπίδα αυτό  να μην είναι πρόσκαιρο! Πρόκειται για την Αλφειονίδα Αλφειούσας , μια ομάδα που έχει αγωνιστεί και στην Α1 της ΕΠΣΗ για κάπου χρόνια, τον Α.Ο. Κάστρου, που πέρα από τα γήπεδα της Α1  που αγωνιζόταν για χρόνια, έχει παίξει και στην Δ΄ εθνική, και φυσικά τον Α.Ο. Κουτσοχέρας, ο οποίος  εχει αγωνιστεί έως την Β΄ κατηγορία, και στην οποία επιστρέφει και πάλι!

Δεν  δήλωσαν συμμετοχή ούτε στη Β΄: Ολυμπιακός  Ζαχάρως, ΑΠΟ Κουρτεσίου , Ν. Κόροιβος Κατσαρού, Ν. Αρης Στρεφίου και Αχιλλέας Νεοχωρίου, που είχαν δικαίωμα ανώτερης κατηγορίας !

Φυσικά  η μεγάλη απογοήτευση αφορά    πέντε ιστορικές ομάδες της ΕΠΣ Ηλείας, που ενώ πέρυσι η μια έπαιζε Γ΄ εθνική , οι άλλες δυο στην Α1, και οι άλλες δυο στη Β΄ κατηγορία κερδίζοντας την προαγωγή τους για την Α2 , τελικά δεν μπόρεσαν να κατέβουν ούτε στη Β΄ κατηγορία! Μιλάμε φυσικά για το «καμάρι» της Ζαχάρως τον ιστορικό Ολυμπιακό, που υποβιβάστηκε από τη Γ΄ εθνική κατηγορία, φυσικά για τους ΑΠΟ Κουρτεσίου, και Ν. Κόροιβο Κατσαρού, που ενώ παρέμειναν ελέω Κορωναιου στην Α1 της ΕΠΣΗ, δεν μπόρεσαν να κατέβουν και αυτές ούτε στη Β΄ κατηγορία! Για τον Ν. Άρη Στρεφίου με πολύ μεγάλη παρουσία στο παρελθόν στα γήπεδα της Α1 , και τον Αχιλλέα Νεοχωρίου – Κυλλήνης , που επίσης δεν μπόρεσαν να κατέβουν ούτε στη Β΄ κατηγορία! Μιλάμε  δηλ. για τέλος εποχής για  πολύ ιστορικές ομαδες της ΕΠΣΗ!

Τέλος εποχής για Αργοναύτη Κατακόλου, Άφοβο Βροχίτσας, Άρη Λανθίου, Απόλλων Σμίλα, Πήγασο Πρασίνου και Α.Ε. Πηνείας!

 

Από τις περσινές ομάδες που αγωνίστηκαν στη Β΄ κατηγορία, και είχαν δικαίωμα συμμετοχής και στη νέα…, έξι ομάδες τελικά δεν δήλωσαν συμμετοχή! Βέβαια η μεγαλύτερη έκπληξη όλων…, αποτελεί ο ιστορικός Αργοναύτης  Κατακόλου! Μια ομάδα με μακρά θητεία στα γήπεδα της Ηλείας, που για πολλά χρόνια αποτελούσε το «φυτώριο» ανάδειξης των ταλέντων της περιοχής του Πύργου και όχι μόνο! Όμως και τα υπόλοιπα σωματεία, όπως ο Άφοβος Βροχίτσας, ο Άρης Λανθίου,  ο Απόλλων Σμίλα, ο Πήγασος Πρασίνου και η Α.Ε. Πηνείας(συγχωνεύτηκε με τον Πηνειακό, και αγωνίζεται αυτός στην Α2), είναι ομάδες που  έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα Ηλειακά  Γήπεδα και σίγουρα θα μας λείψουν!

Αναλυτικά  οι 23 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στη Β΄ κατηγορία!

1ος ΟΜΙΛΟΣ (12 ομάδες)

Αίολος Πύργου

Αλφειονίς  Αλφειούσας (επανέκαμψε)

Α.Ο. Αγ. Γεωργίου

Α.Ο. Αγ. Δημ. Πουρναρίου

Α.Ο. Κουτσοχέρας(επανέκαμψε)

Απόλλων Ν. Φιγαλείας

Εθνικός  Ζαχάρως (Νεοσύστατο σωματείο)

Ερμής  Πύργου (Νεοσύστατο σωματείο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Πύργου )

Θρίαμβος Πύργου

Κεραυνός  Χειμαδιού

Πρόοδος  Σαλμώνης

Ωλενιακός   Ωλενας

2ος ΟΜΙΛΟΣ (11 ομάδες)

Αετός  Αλποχωρίου

Αετός  Κέντρου Πηνείας

Αμαλιάδα 2008

Άρης Δήμητρας

Δόξα Ελαιώνα

Εθνικός Αμπελοκάμπου

Ίφιτος Καλυβίων

Κάστρο

Μυρσιναϊκός   Μυρσίνης

Ν. Ατρόμητος Λαστείκων (Όπου εδώ ουσιαστικά είναι η  Ακαδημία του Πανηλειακού)

Πρίγκιπες Λεχαινών

Όλη η επικαιρότητα