Ελλάδα

Η ΓΑΔΑ εκσυγχρονίζει την επικοινωνία με τους πολίτες με νέο σήμα – «Στόχος να κρινόμαστε και να βελτιωνόμαστε»

Ακούστε το άρθρο

Την επικοινωνία της με τους πολίτες, με ένα νέο και γρήγορο τρόπο εκσυγχρονίζει η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο «να κρίνεται και να βελτιώνεται συνεχώς», γιατί «χωρίς τους πολίτες το έργο της δυσχεραίνεται», όπως επισημαίνεται από το Αρχηγείο του Σώματος.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως αναφέρει το ΑΠΕ, με απόφαση του αρχηγού αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, από σήμερα και στο εξής, στην αρχή κάθε εβδομάδας και κάθε μήνα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) θα δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν στο αστυνομικό έργο στην περιοχή της πρωτεύουσας και ταυτόχρονα… βάζει χρώμα στην Αστυνομία, αφού για πρώτη φορά αποκτά λογότυπο, το οποίο δίνει στίγμα ανάλογα με το έργο της, αν δηλαδή είναι θετικό ή αρνητικό. «Η Αστυνομία προσπαθεί να μάθει να μιλά μια γλώσσα κοινοτική και κοινή, σύγχρονη και κατανοητή» υπογραμμίζεται από το Αρχηγείο.

Ειδικότερα, στις ανακοινώσεις της ΓΑΔΑ από σήμερα η δραστηριότητα της θα αποτυπώνεται με έγχρωμα γραφήματα, εύκολα και γρήγορα στην ανάγνωση από τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της εγκληματικότητας στον τόπο τους και να διαμορφώνουν άποψη για το όλο θέμα.

Το σήμα της ΓΑΔΑ, που θα συνοδεύει και θα «υπογράφει» τα γραφήματα με τα στοιχεία της εγκληματικότητας, θα έχει δύο εκδοχές, «θετική- positive» (χρώμα σε σκούρο φόντο) και «αρνητική- negative» (ανοιχτόχρωμο φόντο).

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρχηγού, η ΓΑΔΑ είναι η αρχή. Στη συνέχεια η πρωτοβουλία θα επεκταθεί σε όλες τις Γενικές Διευθύνσεις της χώρας.

«Είναι μια πρωτοβουλία λογοδοσίας, διαφάνειας και προσπάθειας επικοινωνίας με τους πολίτες. Η αστυνομία λογοδοτεί για το έργο της, την ασφαλή κίνηση και ζωή στην πόλη. Δημοσιεύει για να κρίνεται και να βελτιώνεται», τονίζεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα