Μπάσκετ

Κόροιβος: Αναχωρεί για Βέροια

Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση με Δημήτρη Κουρέπη

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 είναι προ των πυλών στην Α2 και ο Κόροιβος αναχωρεί σήμερα για την Βέροια προκειμένου αύριο στις 5 μ.μ. να αντιμετωπίσει τον τοπικό Φίλιππο στην πρεμιέρα.

Οι κυανόλευκοι θα διανυκτερεύσουν στην πρωτεύουσα  της Ημαθίας ωστόσο πριν φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, θα πραγματοποιήσουν μια στάση, πιθανότατα στην Άρτα προκειμένου να προπονηθούν για τελευταία φορά ενόψει του σαββατιάτικου ματς.

Η ηλειακή ομάδα έριξε κατακόρυφα το μπάτζετ αυτό το καλοκαίρι και θα στηριχθεί σε ένα από τα πιο νεανικά ρόστερ της Α2, έχοντας στόχο την παραμονή σε πρώτη φάση και στο μειονέκτημα της απειρίας θα αντιπαρατάξει τον ενθουσιασμό και την φιλοδοξίας τόσο των νεαρών αθλητών της όσο και του προπονητή της, του Κώστα Δελέγκου.

Ο Κόροιβος, όσο και αν ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος θα παλέψει στη Βέροια με όσους παίκτες έχει στη διάθεση του αφού ακόμα απομένουν δύο κινήσεις προκειμένου να συμπληρωθεί το ρόστερ.

Οι αθλητές που θα έχει στην διάθεση του ενόψει του αγώνα κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας ο Κώστας Δελέγκος θα είναι οι εξής:

Βασίλης Σταυρακούκας

Παντελής Μαραγκάκης

Λευτέρης Κατσαβόπουλος

Γιώργος Παπαδιονυσίου

Γιάννης Μιχαλούτσος

Παναγιώτης Γκάτζιος

Ανδρέας Μπεκρής

Μάριος Τσέλλος

Μούσα Σούμαν

Σάσα Κάππος

Δημήτρης Κουρέπης

Ενόψει πρεμιέρας, πάμε να δούμε τι έχει κάνει ο Κόροιβος στο φετινό μεταγραφικό παζάρι αλλά και στα πεπραγμένα του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Α2:

Τι έχει κάνει στην Α2

Έχει παίξει συνολικά 5 σεζόν στην Α2 και έχει ρεκόρ 71-61. Η καλύτερη χρονιά του ήταν το 2013-14, όταν τερμάτισε 2ος (22-4) και ανέβηκε στη Basket League. Έχει υποβιβαστεί μία φορά από την Α2 στη Β’ Εθνική, τη σεζόν 2011-12 (11-19).

Τι έκανε τη σεζόν 2019-20

Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της Α2 στη 15η θέση με 7 νίκες και 13 ήττες.

Το «πάρε – δώσε»

Προπονητής: Κώστας Δελέγκος (αντικατέστησε τον Κώστα Παπαδόπουλο)

Ήρθαν (10): Μάριος Τσέλλος (Southern Maine Community College, ΗΠΑ), Παναγιώτης Γκάτζιος (Χαρίλαος Τρικούπης), Γιώργος Παπαδιονυσίου (Πανελευσινιακός), Βασίλης Σταυρακούκας (Δάφνη Δαφνίου), Γιάννης Μιχαλούτσος (Παγκράτι), Σάσα Κάππος (Νταλχάουζι, Καναδάς), Μούσα Σούμαν (Δάφνη Δαφνίου), Λευτέρης Κατσαβόπουλος (Κεραυνός Αιγίου), Παντελής Μαραγκάκης (Ρέθυμνο), Δημήτρης Κουρέπης (Απόλλων)

Παρέμειναν (1): Ανδρέας Μπεκρής.

Έφυγαν (11): Αλέξης Κάτζος (Μπέικερ, ΗΠΑ), Ιάσονας Δημητρακόπουλος (Δάφνη Δαφνίου), Σάββας Χρυσόπουλος (Ελευθερούπολη), Μάριος Ματαλών (Καρδίτσα), Γιάννης Αθανασούλας (Πανερυθραϊκός), Νίκος Χουχούμης (ΑΟΚ Χανιά), Μανώλης Χατζηδάκης (Μαρούσι), Διονύσης Τάταρης (Μανδραϊκός), Ανδρέας Ρούνης (Ήλιδα), Τζόναθαν Μάινς (Σάουθ Γουέστ Μέτρο Πάιρατς, Αυστραλία), Μίρτσα Σαράλιγια (Στιάρναν, Ισλανδία).

Κουρέπης, ο δέκατος

Για αλλού ξεκίνησε, αλλού φημολογούταν ότι θα συνεχίσει και αλλού τελικά κατέληξε. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κουρέπη ο οποίος αρχικά πήγε στον Απόλλωνα όπου δεν κατάφερε να βρει θέση, στην συνέχεια ακούστηκε για τον Χαρίλαο Τρικούπη, αλλά τελικά κατέληξε στον Κόροιβο, αποτελώντας το δέκατο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας.

Ο νεαρός πάουερ φόργουορντ μάλιστα, έχει πραγματοποιήσει δυο προπονήσεις με την ηλειακή ομάδα ενώ αύριο αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας.

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της πρεμιέρας

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών  είναι:

Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Δ. Βικέλας 17.00 Φίλιππος Β.-Κόροιβος Σταματόπουλος-Πιτσίλκας-Παζώλης (Καλότσης)

Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Πανερυθραϊκός Παναγιώτου-Καρπάνος-Κωνσταντινίδου (Πατσαντζόπουλος)

Μετς 17.00 Παγκράτι-Ψυχικό Ψαριανός-Μηλαπίδης-Γιακείμη (Άκελ)

Ελευθερούπολης 17.00 Ελευθερούπολη-Μαρούσι Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ. (Μπρίγκος)

Καρδίτσας (Ν) 17.00 Καρδίτσα-Αμύντας Πουρσανίδςη Κ.-Λόρτος-Τσιρτσιμάλης (Χλωρός)

Ναυπλίου 17.00 Οίαξ Ναυπλίου-Δάφνη Δ. Αναστόπουλος Αντ.-Ρίζος-Νάστος (Μαυραντζάς)

Στρέφη 17.00 Τρίτων-Ολυμπιακός Κάρδαρης-Τσάτσης-Σπυρόπουλος (Μουζάκης Στ.)

*Ο αγώνας Απόλλων Πάτρας – Καβάλα αναβλήθηκε λόγω της ιδιαιτερότητας  του αντικειμένου της προσφυγής των γηπεδούχων στο Α.Σ.Ε.Α.Δ.  για την οποία αναμένεται η σχετική απόφαση.

Όλη η επικαιρότητα