Ηλεία

Λαμπεία: Ιδιωτική εταιρεία προσφέρει δωρεάν ιατρική φροντίδα

Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για την Wasserkraft  του Τηλέμαχου Φωτεινού

Με πρωτοβουλία του κ. Τηλέμαχου Φωτεινού που είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών της Wasserkraft  και αποκλειστική χρηματοδότηση της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται με υδροηλεκτρικά έργα στον τομέα της παραγωγής πράσινης ενέργειας, επαναλειτουργεί  σε καθημερινή βάση, μετά από 40 χρόνια, το ιατρείο στην Λαμπεία.

Η εταιρεία αντιλαμβάνεται ότι εκμεταλλευόμενη τον φυσικό πλούτο της περιοχής που λέγεται νερό έχει την υποχρέωση να επιστρέψει κάποια οφέλη στην τοπική κοινωνία και προφανώς επέλεξε έναν τρόπο που αποτελεί ύψιστη ανάγκη για τους κατοίκους της ορεινής περιοχής.

Ειδικότερα ένα κτήριο που αποτελεί δωρεά των Διβριωτών Αμερικής επισκευάστηκε και αναβαθμίστηκε ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως ιατρείο. Για το λόγο αυτό, πάντα με έξοδα της προαναφερόμενης εταιρείας, προσελήφθη ιατρός παθολόγος – γαστρεντερολόγος με 40χρονη εμπειρία ο οποίος στο εξής θα προσφέρει τις υπηρεσίες του καθημερινά και δωρεάν σε όλους τους κατοίκους της περιοχής ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι ασφαλισμένοι.

Υπάρχει όμως από την εταιρεία και μια ενδιαφέρουσα πρόταση προς τον δήμο Καλαβρύτων η οποία θα είναι προς όφελος των κατοίκων κοντινών με την Δίβρη χωριών. Η πρόταση αυτή συνίσταται στο να δοθεί πρόσβαση στην καθημερινή πρωτοβάθμια περίθαλψη που λαμβάνει χώρα στην Λαμπεία και στους πολίτες των δημοτικών ενοτήτων Αροανίας και Παίων. Επιπλέον, η πρόταση περιλαμβάνει μία φορά την εβδομάδα την μετακίνηση του γιατρού και την πραγματοποίηση ιατρείου στην περιοχή των Τριποτάμων. Η πρόταση αυτή, σε πρώτη φάση, έχει αντιμετωπιστεί θετικά από τον δήμο Καλαβρύτων και εξετάζονται λειτουργικές λεπτομέρειες ώστε να επεκταθεί το εγχείρημα σε μια περιοχή που απέχει πολύ από ιατρική κάλυψη.

Η προσφορά της εταιρείας και του Διβριώτη προέδρου της κ. Τηλέμαχου Φωτεινού δεν σταματάει εκεί. Σε μια περίοδο που οι τράπεζες στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν κόστος κλείνουν τα καταστήματά τους και απομακρύνουν ακόμα και τα ΑΤΜ από αραιοκατοικημένες περιοχές της επαρχίας η Wasserkraft εξασφάλισε την απόφαση για τοποθέτηση ΑΤΜ της Εθνικής τράπεζας στην Λαμπεία το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί σύντομα. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιείται από την ευρύτερη περιοχή.

Όλη η επικαιρότητα