Γ Εθνική

ΠΑΟ Βάρδας: Ρολάρει και… φουλάρει για την έναρξη!

Ακούστε το άρθρο

Η αισιοδοξία επέστρεψε στις τάξεις του ΠΑΟ Βάρδας μετά τις δυο διαδοχικές νίκες στα φιλικά του περασμένου Σαββατοκύριακου κόντρα σε Τσιλιβή (1-0) και Παλληξουριακό (4-1).

Η αλήθεια είναι, ότι ιδιαίτερα για τους προπονητές, στα τεστ προετοιμασίας το σκορ είναι το τελευταίο που μετρά ωστόσο έστω και για την ψυχολογία της ομάδας, οι δυο αυτές νίκες ήταν μια έξτρα τόνωση ενόψει της έναρξης του 9ου ομίλους της Γ’ Εθνικής που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Ο Μίκι Τσίρκοβιτς πλέον φουλάρει τις μηχανές για την πρεμιέρα και προπονεί καθημερινά τους παίκτες με εξαίρεση την περασμένη Τρίτη που τους είχε δώσει ρεπό ενώ στην «Μπάρτσα» αναζητούν αντίπαλο για ένα ακόμα φιλικό το Σαββατοκύριακο με πιο πιθανό αντίπαλο να είναι ο Ναυπακτιακός Αστέρας χωρίς πάντως ακόμα να είναι κάτι σίγουρο.

Ο Σέρβος τεχνικός, κάνοντας μια αποτίμηση της προετοιμασίας, σχολίασε την καθυστερημένη επάνοδο των ποδοσφαιριστών του στα γνωστά στάνταρ απόδοσης, για την αδυναμία της ομάδας να κερδίσει κάποιο φιλικό μέχρι τα δύο πρόσφατα κόντρα σε Τσιλιβή και Ληξούρι που προκάλεσε κριτική από μερίδα του κόσμου  αλλά και για την επερχόμενη έναρξη του 9ου ομίλου.

«Δεν μπορώ να πω ότι επιδίωξα να μην φτάνουμε στη νίκη, ωστόσο ήθελα σε αυτό το διάστημα, να δοκιμάσω ορισμένα πράγματα. Υπήρχαν επίσης ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπήκαν καθυστερημένα στην προετοιμασία, οι οποίοι δεν είχαν και μπορώ να πω δεν έχουν φτάσει ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας, σε αυτό το οποίο εγώ θέλω. Ωστόσο δείξαμε και στα τελευταία δυο φιλικά, απέναντι σε δυο ομάδες της Γ΄ Εθνικής, ότι η ομάδα αρχίζει και ανταποκρίνεται. Τα φιλικά βοηθούν στο να βρουν οι ποδοσφαιριστές ρυθμό. Πιστεύω ότι στο παιχνίδι της πρεμιέρας, θα είμαστε έτοιμοι. Αν όχι απόλυτα, στο 90%. Εκείνο που έχουμε καταφέρει μετά από μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής και προετοιμασίας, είναι να έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό κλίμα. Είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια, όπου ο καθένας γνωρίζει τον ρόλο του και σέβεται ο ένας τον άλλο. Πρόκειται για παίκτες με συνέπεια, παιδιά με εμπειρία και ποιότητα, τους οποίους γνωρίζω χρόνια. Και κάποιους αξιόλογους νεαρούς. Εκείνο που έχουμε καταφέρει είναι να φεύγουμε από το γήπεδο με χαμόγελο. Το επίπεδο της προπόνησης να είναι πραγματικά καλό. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω ότι ξεπεράστηκε και το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε με το γήπεδο. Βρέθηκε η λύση στο γήπεδο Κουρτεσίου, ένα γήπεδο σε πραγματικά καλή κατάσταση, με αποδυτήρια, αλλά και με τις απαιτούμενες διαστάσεις για να μπορέσουμε να δουλέψουμε σωστά».

Όλη η επικαιρότητα