Κόσμος Τεχνολογία

«2FA»: Αντί προστασίας… κλέβει τραπεζικά στοιχεία!

Την ανακάλυψη για την εφαρμογή που βρίσκεται στο Google Play έκανε η εταιρεία Pradeo
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για μια εφαρμογή που υπόσχεται προστασία από κυβερνοεπιθέσεις, πλην όμως, χρησιμοποιείται για να εντοπίζουν hackers τα στοιχεία των τραπεζικών μας λογαριασμών!
Την ανακάλυψη για την συγκεκριμένη εφαρμογή που βρίσκεται στο Google Play και ονομάζεται 2FA Authentificator, έκανε η εταιρεία Pradeo.
Το «2FA», γνωστό και ως two-factor authentication ή ταυτοποίηση σε δύο βήματα, υποτίθεται ότι μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς. Αν, για παράδειγμα, η τράπεζά μας θέλει να βεβαιωθεί ότι εμείς κάνουμε κάποια online αγορά, θα μας στείλει έναν κωδικό σε μορφή SMS ή email, τον οποίο θα πληκτρολογήσουμε και θα δείξουμε ότι πράγματι, εμείς βρισκόμαστε πίσω από την κίνηση του λογαριασμού μας. Η εφαρμογή 2FA Authentificator, ωστόσο, εγκαθιστά το επικίνδυνο λογισμικό Vultur στη συσκευή μας και εντοπίζει τις υπηρεσίες που έχουν σχέση με τα οικονομικά μας.
Η Pradeo εξηγεί ότι αν έχουμε εγκαταστήσει το συγκεκριμένο app, πρέπει να το διαγράψουμε άμεσα γιατί δεκάδες χιλιάδες χρήστες έχουν χάσει την πρόσβαση στον τραπεζικό τους λογαριασμό – άρα και τα χρήματά τους. Παράλληλα, ζητά πρόσβαση σε κάμερα και μικρόφωνο και το δίκτυό μας, κάνει screen recording και μπορεί να «κλέψει» τα δακτυλικά μας αποτυπώματα, ώστε να ξεκλειδώνει τη συσκευή και να τη χρησιμοποιεί όπως και όποτε θέλει.

Όλη η επικαιρότητα