Business

6.780 παιδικές ευχές πραγματοποιήθηκαν μέσα από τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

Οκτώ χρόνια προσφοράς στα παιδιά μέσα από τα Ευχοστολίδια
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες παιδιά από τους οργανισμούς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και «Κιβωτός του Κόσμου», για ακόμη μια χρονιά, είδαν τις ευχές τους να γίνονται πραγματικότητα μέσα από τα Ευχοστολίδια. Η πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, η οποία κάθε χρόνο αγκαλιάζει χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη, εφέτος πραγματοποίησε 6.780 παιδικές ευχές.
Τα παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απέκτησαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα που επιθυμούσαν, χάριν στη συνεισφορά ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, που έσπευσαν να τους προσφέρουν χαρά. Η παράδοση των δώρων στους δύο οργανισμούς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, Πάνος Γαβριήλ δήλωσε: «Για όγδοη συνεχή χρονιά, τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ εκπλήρωσαν τις χριστουγεννιάτικες ευχές χιλιάδων παιδιών που έχουν ανάγκη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ». Χάριν στη συγκινητική ανταπόκριση τους, πραγματοποιήθηκαν 6.780 ευχές για τα παιδιά από Το Χαμόγελο του Παιδιού και την Κιβωτό του Κόσμου. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί βελτιωτικές εργασίες στις εγκαταστάσεις των δύο φορέων, με στόχο τη στήριξη του κοινωνικού έργου τους».
Ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, σημείωσε: «Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σταθερά δίπλα μας τα τελευταία χρόνια και στηρίζει το έργο μας, μέσα από τη δράση Ευχοστολίδια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, με τη συνδρομή του κόσμου, έγιναν πραγματικότητα οι ζωγραφιές και οι επιθυμίες των παιδιών μας και πλέον έχουν στα χέρια τους τα δώρα που ζήτησαν. Ευχαριστούμε πολύ τον ΟΠΑΠ, καθώς και τους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που παραμένουν κοντά στα παιδιά μας».
Η πρόεδρος του οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου», Σταματία Γεωργαντή, υπογράμμισε: «Τα παιδιά μας είναι πολύ χαρούμενα γιατί παρέλαβαν τα δώρα τους. Χρωστάμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον ΟΠΑΠ αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που κινητοποιήθηκαν για να εκπληρώσουν τις ευχές των παιδιών. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντικές και χρήσιμες για τον οργανισμό μας, γιατί ολοένα και περισσότερα παιδιά και οικογένειες έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας».

Οκτώ χρόνια προσφοράς στα παιδιά μέσα από τα Ευχοστολίδια
Η πρωτοβουλία Ευχοστολίδια άρχισε να υλοποιείται από τον ΟΠΑΠ το 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας. Στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών, τα Ευχοστολίδια έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 44.433 χριστουγεννιάτικες παιδικές ευχές.
Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ έχει υλοποιήσει 44 έργα υποδομής στους φορείς που πήραν μέρος στο πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών.
Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη νέα έργα στις εγκαταστάσεις των οργανισμών «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και «Κιβωτός του Κόσμου». Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ πραγματοποιεί βελτιωτικές εργασίες στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο. Στο νέο σπίτι φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου», στην Αθήνα, υλοποιούνται εργασίες για τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και την τοποθέτηση φωτισμού και εξοπλισμού.

 
Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ δραστηριοποιείται στη λειτουργία και διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
 
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
 
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3, συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα  για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
 
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
 

Όλη η επικαιρότητα