Γ Εθνική

Αλ. Γαβριλόπουλος (Τεχνικός Αίαντα Γαστουνης): «Στόχος μας είναι μόνο η παραμονή»…

Ο τεχνικός του Αίαντα μίλησε για την ομάδα του, την μάχη της ανόδου ανάμεσα στον Τηλυκράτη και την Παναχαϊκή, αλλά και για την μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού.
Ακούστε το άρθρο

Ο τεχνικός του Αίαντα Γαστούνης Αλέξης Γαβριλόπουλος μίλησε στο SDNA, για την ομάδα του, την μάχη της ανόδου ανάμεσα στον Τηλυκράτη και την Παναχαϊκή, αλλά και για την μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού.

Για τη νίκη της ομάδας του απέναντι στην Παναχαϊκή: «Για την δική μας την ομάδα ήταν ένα τρίποντο, το οποίο θα κάνει την διαφορά ενδεχομένως, εάν έχουμε την συνέχεια που πρέπει γιατί δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε ομάδα έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, να πάρει τρεις βαθμούς από την Παναχαϊκή. Ειδικά από την στιγμή που η Παναχαϊκή είναι τόσο πιεσμένη, στο θέμα των βαθμών, για να μπορέσει να πάρει την πρώτη θέση. Αυτό δηλαδή είναι ένα πολύ μεγάλο συν σαν τρίποντο για την ομάδας μας».
Για το αν η νίκη αυτή αποτελεί εξάποντο για τον Αίαντα: «Όχι. Σε καμία περίπτωση είναι ένα καθαρό τρίποντο. Δεν είναι απέναντι σε ομάδα που έχουμε τους ίδιους στόχους , δεν μπορεί να θεωρηθεί εξάποντο. Εξάποντο θα θεωρηθεί ενδεχομένως ένα ματς… με ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Που παίρνεις τους τρεις βαθμούς, αλλά αντίθετα τους κόβεις από τον αντίπαλο. Αυτό ήταν 3 βαθμοί, δεν ήταν 6».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι και ποιο ήταν το σημείο κλειδί του: «Το παιχνίδι δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι του Αίαντα με την Παναχαϊκή. Περισσότερο είναι αυτά τα παιχνίδια μια μικρή ομάδα , που έχει στόχο την παραμονή, με μια μεγάλη ομάδα για να καταφέρει να πάρει βαθμό ή βαθμούς, θα πρέπει κάποιες συγκυρίες να την ευνοήσουν. Το βασικό είναι να μην βρεθεί πίσω στο σκορ, μια μικρή ομάδα. Εμείς λοιπόν δεν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ νωρίς, αντίθετα προηγηθήκαμε. Το ότι προηγηθήκαμε σου δίνει ψυχολογία, σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις, να παλέψεις. Αντίθετα φέρνει μια πίεση, ένα άγχος και έναν εκνευρισμό στον αντίπαλο. Αυτό ήταν το θετικό, ότι  το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με το σκορ υπέρ μας. Από εκεί και πέρα η πίεση της Παναχαϊκής στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αναμενόμενη. Ήταν φυσιολογικό να πιέσει. Ήταν το θέμα πόσο γρήγορα θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε σε αυτό, πόσο θα μπορούσαμε να απορροφήσουμε την πίεση. Δεν πήγαν άσχημα τα πράγματα για εμάς… Φυσιολογικό ήταν ξαναλέω να δεχτούμε πίεση. Όταν η Παναχαϊκή σκόραρε πάλι θεωρώ ότι αυτά τα παιχνίδια έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Είναι να καταφέρεις να καλμάρεις λίγο την επιθετικότητα του αντιπάλου. Και σε αυτό εκτός από την ικανότητα την δικιά σου χρειάζονται κάποιες συγκυρίες. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και από εκεί που το παιχνίδι, όσο περνάει η ώρα γίνεται πιο άναρχο και ενδεχομένως να ζητήσει η μεγάλη ομάδα του τρεις βαθμούς, θα αφήσει κάποιους χώρους ακάλυπτους. Σε μια αντεπίθεση καταφέραμε στο τέλος και σκοράραμε. Αυτά έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά που έχουν συνήθως τα παιχνίδια, μεταξύ ομάδων με διαφορά δυναμικότητας».

Για το αν η νίκη αυτή φέρνει τον Αίαντα ακόμα πιο κοντά στον στόχο της παραμονής: «Σίγουρα. Οποιαδήποτε νίκη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, οπουδήποτε κερδίζεις ένα τρίποντο, σε φέρνει πιο κοντά. Δεν μπορώ εγώ να κάνω ακόμα σενάρια για το που θα φτάσει η ζώνη, γιατί οι εκτιμήσεις μας μπορεί να πέσουν έξω, γιατί βλέπουμε ότι κάθε Κυριακή, ότι τα αποτελέσματα διαφέρουν από τα αναμενόμενα. Κανείς δεν περίμενε ότι εμείς θα κερδίσουμε την Παναχαϊκή, κανείς δεν περίμενε ότι ο Τηλυκράτης θα έρθει ισοπαλία με τον Παναιγιάλειο. Αν υποθέσουμε ότι η ζώνη θα κυμανθεί ανάμεσα στους 32-33 βαθμούς, σίγουρα αυτοί οι τρεις βαθμοί θα είναι υπερπολύτιμοι για εμάς».
Για την μάχη της ανόδου και ποιος εκ των Τηλυκράτη ή Παναχαϊκής είναι το φαβορί: «Επειδή έχουμε παίξει σχετικά πρόσφατα και με τις δύο ομάδες, με τον Τηλυκράτη μία φορά, με την Παναχαϊκή δύο φορές θεωρώ ότι σαν ομάδες είναι εντελώς διαφορετικές ομάδες. Κυνηγούν τον ίδιο στόχο, με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο Τηλυκράτης είναι μια ομάδα που πιο πολύ στηρίζεται στην ομαδική λειτουργία και σε μια συγκεκριμένη ταυτότητα παιχνιδιού. Δηλαδή είναι ομάδα που κυνηγάει πιο πολύ το αποτέλεσμα, με τρόπο πιο απόλυτο και ίσως να ήταν και η αποτελεσματικότητα τους τέτοια με εμάς, που είχε αυτή την εικόνα του παιχνιδιού. Η Παναχαϊκή από την άλλη είναι πιο ποιοτική ομάδα. Μεσοεπιθετικά έχει περισσότερο ταλέντο ή τουλάχιστον προσπαθεί περισσότερο να δημιουργήσει. Αυτή τη στιγμή η διαφορά δεν είναι αυτή που βλέπουμε στην βαθμολογία, γιατί υπολείπεται δύο παιχνίδια η Παναχαϊκή. Σίγουρα την μεγαλύτερη πίεση την έχει η Παναχαϊκή, γιατί είναι πολύ μεγαλύτερη ομάδα και είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει αλλά ας υπάρχει αυτή τη στιγμή μια διαφορά μεταξύ τους, δεν μπορώ να χρήσω κάποιον φαβορί, γιατί υπάρχουν αρκετά παιχνίδια. Όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος και όποιος έχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ, στο τέλος θα βγει πρωταθλητής… Θεωρώ ότι έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ξαναλέω η Παναχαϊκή είναι πιο ποιοτική ομάδα, ενώ ο Τηλυκράτης πιο αποτελεσματικός».
Για το αν θα υπάρξουν κι άλλες βαθμολογικές απώλειες για τις δύο ομάδες, που παλεύουν για την άνοδο: «Όσο δηλαδή περνάνε τα παιχνίδια νομίζω ότι στενεύουν και τα περιθώρια για απώλειες βαθμών, για τους δύο διεκδικητές. Δύσκολα νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα χαθούν βαθμοί, τουλάχιστον σε παιχνίδια που δεν υπολογίζονται που θεωρητικά πρέπει να είναι τρίποντα. Το βλέπω λίγο δύσκολο δηλαδή στενεύουν τα περιθώρια και για τους δύο. Nομίζω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη ακόμα. Η Παναχαϊκή υπολείπεται δύο παιχνίδια του Τηλυκράτη. Θεωρώ ότι καλώς ή κακώς η Παναχαϊκή αυτά τα παιχνίδια, θα τα πάρει. Από την πλευρά μου βλέπω ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους είναι ένας βαθμός. Ένας βαθμός, κάτι που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε στραβοπατήσει μετά δεν θα μπορεί να καλυφθεί. Εγώ δηλαδή αυτή τη στιγμή, το βλέπω σαν έναν βαθμό. Αν κάποιος πέρα από τον έναν βαθμό διαφορά, αν έρθουν τα παιχνίδια στα ίσια στραβοπατήσει μετά θα είναι δύσκολο, είτε για τον έναν, είτε για τον άλλο».
Για το αν η μάχη της παραμονής έχει κριθεί ή θα πάει μέχρι το τέλος: «Σε καμία περίπτωση. Σε καμία περίπτωση. Η εμπειρία που έχω γενικά από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής νομίζω ότι θα τραβήξει αρκετά μακριά, γιατί βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων και τα αποτελέσματα είναι όλα ανοιχτά σε κάθε παιχνίδι. Προσπαθούσαμε να κάνουμε κάποιες προβλέψεις κάποια στιγμή, για το που θα φτάσει η ζώνη. Τη μία Κυριακή ίσως να πέφτουμε κοντά, την άλλη με τα αποτελέσματα φεύγουμε αρκετά μακριά. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε τώρα για μια απόκλιση της γραμμής του υποβιβασμού, στην δεδομένη χρονική στιγμή για ένα – δύο βαθμούς και βλέπουμε ότι μπορεί να παίξουμε στους πέντε – έξι βαθμούς. Μπορεί να φτάσει λέω εγώ τώρα από τους 29 στους 35. Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες προβλέψεις. Κάποιες ομάδες είναι κι αυτές ακόμη μέσα στο παιχνίδι».
Για τον στόχο της ομάδας όταν ξεκινούσε η σεζόν: «Η παραμονή ποιος άλλος. Καθαρά και μόνο η παραμονή. Δεν μιλήσαμε ποτέ για κάτι παραπάνω. Έτσι κι αλλιώς έχουμε ένα περιορισμένο μπάτζετ. Ήμασταν προσγειωμένοι από την αρχή, το ρόστερ μας είναι ένα ρόστερ πολύ περιορισμένο κι αυτό, βάσει των οικονομικών μας δυνατοτήτων, το οποίο δεν μας επιτρέπει να μπορούμε να πούμε να βάλουμε κάτι άλλο, εκτός από την παραμονή σαν στόχο. Απλά κοιτάξαμε κάποια στιγμή, να εκμεταλλευτούμε κάποιες συγκυρίες λόγω του ότι έχουμε περιορισμένο ρόστερ, ότι ήμασταν αρκετά σε καλή κατάσταση και όλοι οι παίκτες, πριν έχουμε κάρτες κτλ. Συγκεντρώσαμε κάποιους βαθμούς. Μετά λίγο με τις κάρτες, λίγο με τους τραυματισμούς δεν μπορούσαμε να αναπληρώσουμε τα κενά που δημιουργούνταν και είχαμε κάποιες απώλειες βαθμών. Θεωρώ δηλαδή, ότι αν είχαμε λίγο περισσότερο βάθος, ενδεχομένως σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια να είχαμε ακόμα 4 βαθμούς…».
Για την δήλωση του προέδρου της Παναχαϊκής…: «Μπορούμε τώρα να κάτσουμε να ασχοληθούμε με αυτό; … Δεν μπορούμε. Καταλαβαίνω και την πίεση και την πίκρα, που μπορεί να έχει μια ομάδα με το μέγεθος της Παναχαϊκής, για μία τέτοια ήττα. Καταλαβαίνω. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω στην διαδικασία να σχολιάσω. Δεν χρειάζεται. Έχω βρεθεί σαν ποδοσφαιριστής στην θέση αυτή, να έχω χάσει βαθμούς, από ομάδες υποδεέστερους αντιπάλους. Πραγματικά θέλει εκεί τρομερή ηρεμία, τρομερό αυτοέλεγχο για να μην πεις περισσότερα από αυτά που πρέπει».
 

Όλη η επικαιρότητα