Κατά 60% αυξήθηκαν μέσα στο 2021 οι φορείς του Δημοσίου οι οποίοι παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του gov.gr

Ο συνολικός αριθμός των φορέων (Υπουργεία, Δήμοι, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια κοκ) που ταυτοποιούν τους πολίτες μέσω του Taxisnet ανέρχεται πλέον σε 243, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός το 2020 ανερχόταν σε 152.

Ανακαλύφθηκε ο πρώτος τετραπλός αστεροειδής με τρεις μικρούς δορυφόρους

Νέα τηλεσκόπια, όπως το Υπερβολικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο (ELT) που τώρα κατασκευάζεται στη Χιλή, θα επιτρέψει την ανακάλυψη και άλλων αστεροειδών με πολλαπλούς συντρόφους, γιατί όχι και πάνω από τέσσερις.

Έρευνα: Έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου στον πνεύμονα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Μάλιστα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της επιστημονικής έρευνας, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του πνεύμονα αφορούσαν σε μη καπνιστές, οι οποίοι είχαν εμφανίσει όγκους σε πρώιμο στάδιο.

Επιστήμονες ανέπτυξαν για πρώτη φορά τρισδιάστατα εμφυτεύματα σπονδυλικής στήλης για τη θεραπεία της παράλυσης

Τρισδιάστατους ανθρώπινους ιστούς σπονδυλικής στήλης δημιούργησαν για πρώτη φορά στον κόσμο ερευνητές στο Ισραήλ

Οι μεγάλες ποσότητες περιττωμάτων σκύλων βλάπτουν τη φύση, σύμφωνα με νέα έρευνα

Τα περιττώματα και τα ούρα των σκύλων απορρίπτονται σε φυσικά καταφύγια σε τέτοιες ποσότητες ώστε είναι πιθανό να βλάπτουν την άγρια φύση, σύμφωνα με νέα έρευνα

Είναι επίσημο: Η Facebook εξαγόρασε την «πατρινή» "Accusonus"

«Έπεσαν» οι υπογραφές ανάμεσα σε «Facebook» και «Accusonus» με τον αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο να εξαγοράζει την ελληνική startup. Το ακριβές ποσό ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Το Facebook έγινε 18 ετών: Η πραγματική ιστορία της δημιουργίας του δεν είναι αυτή που ξέρετε

Σύμφωνα με την ρομαντική εκδοχή, αυτήν που προώθησαν το Χόλιγουντ και η ταινία «The Social Network», το Facebook δημιουργήθηκε από έναν φοιτητή του Χάρβαρντ που έψαχνε έναν τρόπο για να προσεγγίσει τα κορίτσια

Γερμανοί ερευνητές κλωνοποιούν χοίρους για να λειτουργήσουν ως δότες καρδιάς σε ανθρώπους

Στην πρώτη χειρουργική επέμβαση αυτού του είδους, μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Maryland Medicine τον περασμένο μήνα μεταμόσχευσε μια καρδιά από ένα γουρούνι με 10 γενετικές τροποποιήσεις σε έναν άνδρα με ανίατη ασθένεια.

«Σούπερ ανοσία»: Όλα όσα γνωρίζουμε – Τι επισημαίνουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ

Σούπερ ανοσία: Τα άτομα που ανέρρωσαν στο παρελθόν από κορωνοϊό παρουσιάζουν ενισχυμένη ανοσολογική απόκριση μετά τον εμβολιασμό σε σύγκριση με άτομα ίδιας ηλικίας που δεν είχαν νοσήσει πριν τον εμβολιασμό.

«2FA»: Αντί προστασίας… κλέβει τραπεζικά στοιχεία!

Πρόκειται για μια εφαρμογή που υπόσχεται προστασία από κυβερνοεπιθέσεις, πλην όμως, χρησιμοποιείται για να εντοπίζουν hackers τα στοιχεία των τραπεζικών μας λογαριασμών!

Κορονοϊός: Ποιος είναι ο Έλληνας ερευνητής πίσω από τη θεραπεία της Regeneron – Η θεραπεία νικά μέχρι και τον θάνατο

Δεν είναι λίγοι οι κορυφαίοι  Έλληνες επιστήμονες που προσπαθούν να αναπτύξουν αποτελεσματική θεραπεία κατά του κορονoϊού. Ενας από αυτούς είναι …

Όλη η επικαιρότητα