Ηλεία

Δήλωση Μ. Παρασκευόπουλου για τα όσα είπε ο Π. Δούκας για τις πυρκαγιές του 07' στην Ηλεία

Τι δήλωσε ο πρ. δήμαρχος Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Τι δήλωσε ο πρ. δήμαρχος Πύργου: 

Ως Δήμαρχος Πύργου την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία το 2007, που στοίχισαν τη ζωή 49 συμπολιτών  μας και την βιβλική καταστροφή του  γεωργικού και δασικού κεφαλαίου του νομού μας  με συνέπεια  την αποδιάρθρωση των παραγωγικών σχέσεων ,  δεν μπορώ να μην εκφράσω  την θλίψη μου και την αγανάκτησή μου για τα όσα λέχθηκαν  μεταξύ του Δήμαρχου Σπάρτης και του πρ. Υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όχι τόσο γιατί  μάθαμε κάτι καινούργιο  για τα πολιτικά γεγονότα που  εξελίχθηκαν μέσα στην καρδιά εκείνης της ανείπωτης τραγωδίας .Όσο για την επίσημη επιβεβαίωση του κυνισμού του πολιτικού συστήματος , την έλλειψη  ειλικρινούς και ουσιαστικής αγωνίας για την καταστροφή και την συνακόλουθη αναποτελεσματικότητά του  . Η αποπομπή του Υπουργού και η διαγραφή του Δημάρχου ήταν το ελάχιστο που επιβαλλόταν  να πράξει ο Πρωθυπουργός . Οφείλει όμως, ως  επικεφαλής του πολιτικού συστήματος ,να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη   από τους πολίτες της  Ηλείας  για την πρόωρη και διαχρονική εγκατάλειψη των  εξαγγελιών ,των σχεδίων και των προγραμμάτων για την αποκατάσταση και την ανασυγκρότηση του νομού.
Το φάντασμα του Ταμείου Μολυβιάτη  και η εγκατάλειψη του νομού , στοιχειώνουν ακόμη το πολιτικό σύστημα και αποκαλύπτουν διαχρονικά την αναξιοπιστία του και την αναποτελεσματικότητά του. Μια τέτοια συγγνώμη θα αποκτούσε ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα εν όψει των εξαγγελιών και των σχεδίων για την αποκατάσταση και την ανασυγκρότηση   στο Μάτι και την Βόρεια Εύβοια. Για να μην επαναληφθεί  η ιστορία της εγκατάλειψης της Ηλείας.
ΠΥΡΓΟΣ  7/02/2022
Μάκης Παρασκευόπουλος Πρ. Δήμαρχος Πύργου 2007-2014

Όλη η επικαιρότητα