WEB tv Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Βαρύτατες κατηγορίες κατά των 8 συλληφθέντων – Προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες

Τον τρόπο που έδρασαν οι 11 εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του άτυχου 19χρονου Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά οι αρχές. 
Ακούστε το άρθρο

Κάτω από εντονότατες αποδοκιμασίες έφτασαν, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου.

Εξαγριωμένοι πολίτες τούς αποδοκίμασαν στην είσοδο των Δικαστηρίων, όπου αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι οκτώ που συνελήφθησαν χθες (Κυριακή) σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης και αναμένεται να πάρουν προθεσμία από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία διερευνά την υπόθεση.

Ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας θα απολογηθεί αργότερα, ο 23χρονος που κρατείται ήδη από την περασμένη Τετάρτη και διώκεται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Η ίδια πράξη αποδίδεται και στους υπόλοιπους οκτώ συλληφθέντες, μεταξύ αυτών επτά Έλληνες κι ένας Αλβανός (ηλικίας 20 έως 23 ετών), όπως περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψης.
Δύο ακόμη πρόσωπα έχουν ταυτοποιηθεί για την υπόθεση από την έρευνα της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους είναι ο 20χρονος Αλβανός, που φέρεται να εμπλέκεται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στην περιοχή της Χαριλάου.

Οργανωμένα σαν τάγμα εφόδου έδρασαν οι δράστες

Τον τρόπο που έδρασαν οι 11 εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του άτυχου 19χρονου Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά οι αρχές.
Όπως αναφέρει το newsit.gr η επίθεση στο Χαριλάου της Θεσσαλονίκης κατά του 19χρονου και της παρέας του έγινε με τρόπο οργανωμένο. Σαν οι δράστες να δρούσαν τάγμα εφόδου. Έφτασαν με τρία αυτοκίνητα στο σημείο, επιτέθηκαν στους 3 νεαρούς και η δολοφονία του Άλκη ήταν η τραγική εξέλιξη.
Από τα βίντεο που εξέτασαν οι αρχές και τα οποία εν πολλοίς έριξαν φως στις δραματικές στιγμές τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (01.02.2022) προκύπτει και η συμμετοχή ενός τρίτου αυτοκινήτου, εκτός των δυο (του άσπρου και του μαύρου) που οδηγούσαν ο 23χρονος που απολογείται σήμερα και ο Γ.Κ., πρώην ποδοσφαιριστής. Αυτά τα δυο φαίνονται στο ερασιτεχνικό βίντεο και στο καθένα επέβαιναν τέσσερα άτομα.
Υπήρξε όμως κι ένα τρίτο αυτοκίνητο, σου οποίο βρίσκονταν άλλοι τρεις οπαδοί. Ο ρόλος τους στην επίθεση και τη δολοφονία του Άλκη, δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά και οι τρεις είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες και τα εντάλματα σύλληψης από την επιχείρηση της Κυριακής, που οδηγήθηκαν στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.
Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, αφού αναζητούνται ακόμη ένα άτομο που συνδέεται με τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία, οι συλληφθέντες «σπάνε» την ομερτά και «δίνουν» έναν 21χρονο Έλληνα ως τον άνθρωπο που κρατούσε το φονικό αυτοσχέδιο μικρό δρεπάνι με το οποίο επιτέθηκε και σκότωσε τον 19χρονο Άλκη.
Μάλιστα, εκτός του ότι «δείχνουν» τον δολοφόνο, οι περισσότεροι «αθωώνουν» τον 23χρονο, τον πρώτο συλληφθέντα, ο οποίος -όπως λένε- δεν συμμετείχε ενεργά στην επίθεση, αλλά παρέμεινε στο αυτοκίνητό του.

Όλη η επικαιρότητα