Αγροτικά Ηλεία

Έκλεισαν την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου οι αγρότες

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά Εθνική Οδό.
Ακούστε το άρθρο

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Μαραθιάς, πραγματοποίησαν για περίπου είκοσι λεπτά, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας οι αγρότες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη κινητοποίηση των αγροτών της Ηλείας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.
Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη θα ενημερωθείτε από το patrisnews.com.

Δείτε φωτογραφίες: 

Η ανακοίνωση της ΟΑΣΗ: 

Από την Παρασκευή σε όλη τη χώρα οι συνάδελφοι αγρότες παρά την προσπάθεια της Κυβέρνησης μέσω των μηχανισμών της (Αστυνομία, Βουλευτές κ.α) να εμποδίσει εξαρχής την κινητοποίησή μας, υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στήνουν Μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους μέλη της σε συσκέψεις που πραγματοποίησε σε Αμαλιάδα και Πελόπιο αποφάσισε να στήσει Μπλόκο στον Κόμβο της Μαραθιάς την Δευτέρα 7 Φλεβάρη στις 11:00π.μ.
Καλούμε, τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους, να συμμετέχουν στο μπλόκο, να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίζουμε σε συντονισμό με τους αγρότες σε όλη τη χώρα. Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ αντί να στέλνει τις δυνάμεις καταστολής για να εμποδίσει την κινητοποίησή μας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας.
Διεκδικούμε:
§  Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής και επιδότησή του. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
§  Κατώτερες εγγυημένες τιμές πώλησης από τον παραγωγό για τα αγροτικά προϊόντα έτσι ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ένα εισόδημα επιβίωσης. Για την κορινθιακή σταφίδα 2€/Kg, για το πρόβειο γάλα το 1,50€/Kg, για το πορτοκάλι 0,40€/Kg, για το μανταρίνι 0,50€/Kg, για τα κηπευτικά 50% αύξηση σε σχέση με πέρσι.
§  Τα 20.000 στρέμματα που διεκδικεί η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας να παραμείνουν περιουσία των αγροτών της περιοχής.
§  Καμία αλλαγή χρήσης γης στις περιοχές γύρω από τη λίμνη Πηνειού. Να μην μας πετάξουν από τα χωράφια που ζούμε τα πρόβατα για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά, ή να φτιάξουν ξενοδοχειακά καταλύματα.
§  Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
§  Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στα εσπεριδοειδή που δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ. Να αποζημιωθούν όλες οι καταστροφές από τις τελευταίες πλημμύρες ανεξαρτήτως αν έχουν δηλωθεί οι καλλιέργειες στον ΕΛΓΑ.
§  Άμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής μας.
§  Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεωργική εγκατάσταση χωρίς ρεύμα.
 

Όλη η επικαιρότητα