Ηλεία

Επικοινωνία Αυγερινοπούλου με Βεσυρόπουλο για στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι του κύματος ακρίβειας

Εξάμηνη παράταση και αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων στις Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.
Ακούστε το άρθρο

Μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κ. Νικολούτσο, τάχιστα ανταποκρίθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στο αίτημα του Επιμελητηρίου Ηλείας για εξάμηνη παράταση και αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων στις Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

Επίσης η Δ. Αυγερινοπούλου ανταποκρίθηκε θετικά στην περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έναντι του κύματος ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.
Η κα Βουλευτής επικοινώνησε άμεσα με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, στον οποίο και έθεσε την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ. για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα με κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις πυρόπληκτες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου Πύργου, καθώς παρήλθε η προβλεπόμενη από το Νόμο προθεσμία.
Συνομίλησαν ακόμη για τα γενναία μέτρα στήριξης που έχει λάβει η Κυβέρνηση έναντι του κύματος ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, αλλά και την ανάγκη εξέτασης και λήψης πρόσθετων για την ενίσχυση των νοικοκυριών.
Ασκώντας τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, η κα Βουλευτής κατέθεσε, ακόμη, ως αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας που εξειδικεύει τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν για να στηριχθούν ενεργά οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις οικονομικές συνέπειες της ενεργειακής, αλλά και της υγειονομικής κρίσης.

Όλη η επικαιρότητα