Ηλεία

Επίσκεψη Γιάννη Καρβέλη στο Γ. Ν. Πύργου – «Καμία αποκλιμάκωση και κανένας εφησυχασμός

«Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα όλες οι νοσηλευτικές μονάδες» δήλωσε ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ στην εφ. «Πατρίς».
Ακούστε το άρθρο

Το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, επισκέφθηκε χθες νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 7:30, ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πόλη για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους.

Ο κ. Καρβέλης πραγματοποίησε αυτοψία σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, συνοδευόμενος από τον διοικητή του Γ.Ν Πύργου, κ. Χρήστο Χριστόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας συνάντησε τη διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κ.Βασιλείου, τη χειρούργο και πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου κ.Σαραντοπούλου, ενώ συνομίλησε και με το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο κ.Καρβέλης είχε την ευκαιρία να δει κάποια ειδικότερα θέματα που απασχολούν τις κλινικές του νοσοκομείου, κυρίως σε ό,τι αφορά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αλλά και κυρίως ζητήματα που αφορούν τη Χειρουργική κλινική.
«Από τη συνεργασία που είχα με τους επιστημονικούς παράγοντες δόθηκαν κατευθύνσεις και λύσεις για την καλύτερη λειτουργία των κλινικών. Προφανώς είναι ζητήματα με τα οποία έχει ασχοληθεί και η διοίκηση του νοσοκομείου του Πύργου και με την οποία εδώ και δύο χρόνια είμαστε σε πλήρη συνεργασία και μάλιστα σε ένα επίπεδο που έχει δώσει πολλές λύσεις σε δύσκολα προβλήματα που αφορούν το νοσοκομείο» δήλωσε ο κ.Καρβέλης στην εφ. «Πατρίς».

«Καμία αποκλιμάκωση και κανένας εφησυχασμός»

Όσον αφορά τα θέματα του κορωνοϊού, ο κ.Καρβέλης τόνισε ότι και μέχρι και χθες στις κλινικές covid του Γ.Ν Πύργου νοσηλεύονταν 32 ασθενείς, επισημαίνοντας πως «η επιχειρησιακή ετοιμότητα που έχουμε είναι τέτοια που μπορεί και εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες της περιοχής. Βεβαίως όπου χρειάστηκε για πιο βαριά περιστατικά υπάρχει πάντα η συνδρομή των τριτοβάθμιων νοσοκομείων της Πάτρας, όπως το Πανεπιστημιακό στο Ρίο και ο ‘’Άγ.Ανδρέας’’.

Καταβάλλεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια από την πλευρά του επιστημονικού προσωπικού και από την διοίκηση, ώστε οι διακομιδές που γίνονται από τον Πύργο προς την Πάτρα να είναι κατά το δυνατόν ελάχιστες έτσι ώστε και οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται αλλά βεβαίως και να μη φορτώνονται και τα νοσοκομεία στην Πάτρα γιατί και εκεί η κατάσταση δεν παρουσιάζει την παραμικρή αποκλιμάκωση».
Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην Πάτρα είναι ο αριθμός των νοσηλειών ασθενών με κορωνοϊό. Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονταν 108 ασθενείς στις κλινικές covid, 3 παιδιά στην Παιδιατρική κλινική, 5 ασθενείς στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και 10 στη ΜΕΘ. Αντίστοιχα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονταν 83 ασθενείς στις κλινικές covid και 9 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αναφερόμενος στα στοιχεία των νοσηλειών ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ υπογράμμισε ότι η κατάσταση ακόμα δεν παρουσιάζει την παραμικρή αποκλιμάκωση και για αυτό παραμένουν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα όλες οι νοσηλευτικές μονάδες.

Όλη η επικαιρότητα