Ηλεία Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η ισχύς εν τη ενώσει για τον δρόμο Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία!

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Ακούστε το άρθρο

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και είχε ως μοναδικό θέμα τη συζήτηση για το δρόμο Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία, βρέθηκαν οι δήμαρχοι Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού.

Η απόφαση του συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας, στο θέμα που έφεραν προς συζήτηση οι Σύμβουλοι της μειοψηφίας, μετά τις ανακοινώσεις της Περιφερειακής αρχής για νέο οδικό άξονα από Μεγαλόπολη-Αρχαία Ολυμπία, ελήφθη κατά πλειοψηφία, αφού η περιφερειακή αρχή , δεν ψήφισε την εισήγηση των παρατάξεων της μειοψηφίας, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε πως η παράκαμψη Λαγκαδίων αποτελεί προτεραιότητα.

Παρόλα αυτά η απόφαση ψηφίστηκε μόνο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης και τον κ. Κάτσαρη (ψήφισε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης), ενώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ανέφερε πως θα επιμείνουν στον οδικό άξονα Μεγαλόπολη-Αρχαία Ολυμπία.

Η απόφαση μεταξύ άλλων ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει ένωση δυνάμεων για διεκδίκηση της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία (παράκαμψη Λαγκαδίων), αφού υπάρχει ώριμη μελέτη. Επίσης αποφασίστηκε να ασκηθεί πίεση ώστε να ευρεθεί χρηματοδότηση από διάφορα προγράμματα (που θα προέρχονται από την Ευρώπη, την Ελληνική Πολιτεία αλλά και την Περιφέρεια) , αφού ο εν λόγω οδικός άξονας είναι πολύ σημαντικός και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ξεχασμένη Γορτυνία, η οποία έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες της πρόσφατης πυρκαγιάς.

«Η κατασκευή του οδικού άξονα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα»

Το θέμα εισηγήθηκε ο Επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”
Γιώργος Δέδες, ο οποίος έκανε και μια αναφορά στα λεγόμενα του κ. Δούκα, δημάρχου Σπάρτης, για τις «τσάντες με τα λεφτά», που οδήγησε στην απομάκρυνση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού.
Ο κ. Δέδες είπε: «Πήραμε την πρωτοβουλία να θέσουμε αυτό το θέμα, αξιολογώντας ότι σήμερα έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να απαντήσουμε θετικά σε ένα αίτημα δεκαετιών, θετικά ελπίζω.  Τα προηγούμενα χρόνια ολοκληρώθηκαν κρίσιμοι οδικοί άξονες και έγιναν οι προετοιμασίες για το Πάτρα – Πύργος, το κομμάτι Πύργος – Καλό Νερό, και η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Καλό Νερό – Τσακώνα. Μετά τις πρόσφατες φωτιές του καλοκαιριού, πρέπει να απαντήσουμε στο αίτημα της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας, της Ηλείας και της Αρκαδίας, γιατί η δική μας λογική δεν είναι η λογική του κ. Δούκα, με τσάντες με λεφτά, αλλά με έργα. Η κατασκευή του εν λόγω οδικού άξονα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα».

«Δεν πρέπει να χαθεί ο στόχος, δηλαδή ο συγκεκριμένος οδικός άξονας»
Ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης λαμβάνοντας τον λόγο είπε ότι το ζήτημα αυτό έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας ή και ανέκδοτο, αφού εδώ και δεκαετίες συζητείται το θέμα του δρόμου Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία. Αυτό το θέμα πάντα ανέβαινε στην επικαιρότητα προεκλογικά, και ολόκληρα πούλμαν περιόδευαν την περιοχή και έκαναν χαράξεις για το πού θα γίνει ο δρόμος.
«Μέχρι σήμερα επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα. Η παράκαμψη των Λαγκαδίων, εκεί έγιναν πάρα πολλές ενέργειες που διαστρέβλωσαν την όλη κατάσταση, από εκεί και πέρα καθολική απαίτηση της Γορτυνίας είναι να ολοκληρωθεί επιτέλους ο οδικός άξονας. Τώρα, τίνι τρόπω και με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία.. Ο δρόμος είναι διευρωπαϊκός, όπως ειπώθηκε. Μακάρι να υπάρχει χρηματοδοτική ευχέρεια να υλοποιηθούν όλα όσα είναι στα χαρτιά. Αλλά δεν πρέπει να χαθεί ο στόχος, δηλαδή ο συγκεκριμένος οδικός άξονας. Διαφορετικά, θα γελάει ο κόσμος με εμάς…».

«Η Πολιτεία οφείλει να κατασκευαστεί ο δρόμος Ολυμπία – Μεγαλόπολη»

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος, δήμαρχος Μεγαλόπολης, είπε κατά την τοποθέτησή του: «Αυτό που συζητάμε, είναι ένα κομμάτι του παζλ που λέγεται απολιγνιτοποίηση. Η απολιγνιτοποίηση για εμάς ήταν ένα σοκ. Η Μεγαλόπολη είναι το πρόβλημα, όχι μέρος του προβλήματος. Ο σχεδιασμός για την ανάκαμψη της περιοχής βασίζεται πάνω στη δημιουργία κάποιων έργων, όπως του Επιχειρηματικού Πάρκου και του Εκθεσιακού Χώρου. Και για τα δύο, χρειάζεται ο δρόμος.
Πρέπει να κατασκευαστεί, για να δώσει δυνατότητα και σε αυτές τις δύο κατασκευές. Ο δρόμος Μεγαλόπολη – Ολυμπία συνδέει Ολυμπία, Μεγαλόπολη, Μυστρά. Η Πολιτεία οφείλει στον βωμό αυτού του πράγματος να κατασκευαστεί ο δρόμος Ολυμπία – Μεγαλόπολη. Και δεν είμαστε αντίθετοι προς οποιαδήποτε άλλη κατασκευή οδικής αρτηρίας. Είναι οφειλή και υποχρέωση της Πολιτείας, για να βοηθήσει στην απολιγνιτοποίηση, και υποχρέωση του ΠεΣυ να βοηθήσει τη Μεγαλόπολη. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις».

«Έργο που θα ωφελήσει όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα»

Ο κ. Μπούρας, πρόεδρος Αρκαδίας ΑΕ, και πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης, κατά την τοποθέτησή του είπε ότι οι δρόμοι δεν είναι ανταγωνιστικοί. «Ο δρόμος Τρίπολης – Βυτίνας – Ολυμπίας είναι ένα ώριμο έργο και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να χρηματοδοτηθεί. Θα πω για τον άξονα Πύργος – Ολυμπία – Λεύκτρο, ότι θα τονώσει και τη Μεγαλόπολη. Είναι ένας άξονας που είχε ενταχθεί το 1980 στα διευρωπαϊκά δίκτυα, στη συνέχεια απεντάχθη. Είναι εύκολο να γίνει, και μειώνει αρκετά την απόσταση από τον Πύργο σε σχέση με τους υπάρχοντες δρόμους. Είναι ένα έργο που θα ωφελήσει όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα».

«Να βρούμε τον τρόπο να γίνει αυτό το έργο»

Ο κ. Γιαννόπουλος, πρώην δήμαρχος Γορτυνίας είπε: «Σύντομα η Μεγαλόπολη θα έχει προβλήματα, επειδή είχε βασιστεί σε ένα οικονομικό μοντέλο που πια δεν θα λειτουργεί. Να κάνουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για να ωφεληθεί η περιφέρεια. Το μοντέλο για την ανάπτυξη της Γορτυνίας είναι ένα αγροτοκτηνοτροφικό μοντέλο. Πάνω σε αυτό φτιάξαμε το ΤαπΤοΚ και αυτό το μοντέλο πρέπει να στηριχθεί από κάποιες υποδομές».
Ο ρόλος ο δικός μας ως διοίκηση, δεν είναι να λέμε στον κόσμο «δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί δεν μας δίνουν τα λεφτά», αλλά να βρούμε τα λεφτά. Ο κόσμος βλέπει μια διοίκηση που δεν ανταποκρίνεται. Καλύτερα να μην ξοδέψει καθόλου το κράτος χρήματα σε αποζημιώσεις που θα κρατήσουν ένα εξάμηνο, και να χρηματοδοτήσει το έργο. Να βρούμε τον τρόπο να γίνει αυτό το έργο.

«Η χρησιμότητα του έργου αυτού δεν αμφισβητείται από κανέναν»

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού σημείωσε: «Την περίοδο των παχέων αγελάδων δεν κατέστη δυνατόν ο δρόμος να μπει σε μια σειρά. Πριν από δύο χρόνια, οι μελέτες που αφορούν στην παράκαμψη των Λαγκαδίων είχαν ολοκληρωθεί και επομένως θα μπορούσε ο δρόμος να δημοπρατηθεί. Δεν ξέρω τι σκέψεις έγιναν μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, πάντως κανένας δεν αμφισβήτησε την ωφελιμότητα του έργου.
Έγιναν ερωτήσεις και η απάντηση που λαμβάναμε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ήταν ότι προχωρούμε. Και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχει πηγή χρηματοδότησης και ότι δεν προχωρεί το έργο. Το πρόβλημα είναι πρόβλημα πολιτικής βούλησης. Αν υπάρχει πολιτική βούληση, θα αναζητηθεί χρηματοδότηση. Διαφορετικά, για ακόμα μία φορά, μέσω της συγκεκριμένης κυβέρνησης θα υπάρξει τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας. Η χρησιμότητα του έργου αυτού δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ο δρόμος πρέπει να γίνει, είναι οφειλή προς περιοχές που είχε ξεχασμένες από χρόνια».

«Εμείς στην Ολυμπία έναν δρόμο θέλουμε»

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, είπε: «Τα πράγματα για την Ολυμπία δεν είναι όπως τα είπε ο κ. Δέδες. Δεν οδηγούν όλοι οι δρόμοι στην Ολυμπία.
Ο Πάτρα – Πύργος δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά και όταν γίνει, δεν προβλέπεται να περάσει από εκεί. Δεν συνδέεται με τη θάλασσα. Και τρίτον, δεν έχει την οριζόντια σύνδεση της Δυτικής με την Ανατολική Πελοπόννησο.
Η Ολυμπία ζει τουριστικά με το λεγόμενο παραδοσιακό τουρ. Για εμάς αυτός ο δρόμος είναι απαραίτητος όσο τίποτε άλλο. Αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα, ο υπουργός έχει απαντήσει ότι αυτός ο δρόμος εξαιτίας του αρνητικού πρόσημου μελέτης κόστους – οφέλους δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων ή το ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα υπάρχει και ένας άλλος δρόμος, ο δρόμος Μεγαλόπολη – Ολυμπία. Εμείς στην Ολυμπία έναν δρόμο θέλουμε. Είμαστε και με τους Μεγαλοπολίτες και με τους Γορτύνιους».

Παναγιώτης Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

«Ζητούμε κινητοποίηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, δήμων και φορέων  για τη χρηματοδότηση των οριζόντιων αξόνων σύνδεσης»
Τις θέσεις της περιφερειακής αρχής για το δρόμο προς την Ολυμπία παρέθεσε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατά τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.
Αρχικά, είπε: «Το αντικείμενο είναι η κριτική σε μια περιφερειακή αρχή με 2,5 χρόνια θητεία; Η παράκαμψη Λαγκαδιών συζητείται από την εποχή του Τρικούπη. Σε μια περιοχή που είχαμε δύο Υπουργούς Υποδομών και δεν ολοκληρώθηκε ο οδικός άξονας. Η ηγεσία της Περιφέρειας ήταν στην Αρκαδία επί 10 χρόνια και φταίμε εμείς για 2,5 χρόνια. Είναι εξόχως ευφυείς οι Γορτύνιοι και θα συγκρίνουν.»
Στη συνέχεια, είπε για την Μεγαλόπολη είπε ότι πρέπει να γίνει συγκοινωνιακό κέντρο. Υπάρχουν 200 εκ ευρώ στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για δημόσια έργα. Τα πολιτιστικά έργα θα ενταχθούν όλα. Εγώ υπερθεματίζω για την παράκαμψη Λαγκαδίων.
Οι δρόμοι δεν είναι ανταγωνιστικοί, χαρήκαμε με την επιστολή του Συλλόγου Τροπαιατών.
Η πρότασή μας είναι ότι υιοθετούμε τις απόψεις δήμων και φορέων σχετικά με το δικό δίκτυο και ιδιαίτερα για την παράκαμψη Λαγκαδίων όπως και της ανάγκης άμεσης εκτέλεσης του, ως έργο πρώτης προτεραιότητάς. Δεν είναι ανταγωνιστικός ούτε έρχεται σε σύγκρουση με το δρόμο Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία. Ζητούμε κινητοποίηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, δήμων και φορέων  για τη χρηματοδότηση των οριζόντιων αξόνων σύνδεσης της δυτικής με την κεντρική Πελοπόννησο που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.
Όλοι οι οριζόντιοι άξονες είναι καλοί, προτεραιότητα είναι η παράκαμψη Λαγκαδίων και μακάρι να μπει σε μια σειρά ο δρόμος από την Μεγαλόπολη. Το πρόβλημα είναι να υπάρχουν λεφτά.»

Μανώλης Σκαντζός, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

«Η χρηματοδότηση αυτού του δρόμου είναι δύσκολη»
O Μανώλης Σκαντζός, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας μίλησε μετά τις τοποθετήσεις των δημάρχων και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαηλιού, λέγοντας ότι μάλλον πλησιάζουμε στις εκλογές, μιας και το θέμα αυτό του δρόμου έρχεται στο προσκήνιο προεκλογικά.
Ακόμα, πρόσθεσε ότι ο περιφερειάρχης αυτά τα δύο χρόνια κάνει ό,τι μπορεί. Αλλά, σε αυτή τη χρηματοδότηση του έργου, υπάρχουν προβλήματα, όμως, όπως είπε: «Κανένας δεν είναι αθώος. Δεν θα ρίξουν ευθύνες εκείνοι που κυβέρνησαν και δεν θα ρίξουν ευθύνη σε μια κυβέρνηση δύο χρόνων. Η αλήθεια είναι ότι οι πόροι σήμερα είναι περιορισμένοι. Αυτή είναι η Ευρώπη. Να είμαστε όλοι φειδωλοί και να βλέπουμε την πραγματικότητα. Η χρηματοδότηση αυτού του δρόμου είναι δύσκολη. Να διερευνήσουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης. Να ζητήσουμε να περάσει ο δρόμος από την πολύπαθη Γορτυνία».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η ολοκλήρωση του Διευρωπαϊκού οδικού δικτύου στην Πελοπόννησο αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα για την Περιφέρειά μας και της υποδομές της.
Η κατασκευή και ολοκλήρωση του οδικού δακτυλίου των αυτοκινητόδρομων της Πελοποννήσου με την προώθηση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου “Καλό Νερό – Τσακώνα”, τη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του “Πάτρα – Πύργος” και τις εκτεταμένες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα “Πύργος – Καλό Νερό” αποτελούν κεντρική αιχμή διεκδίκησης στα πλαίσια και της εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών για την Περιφέρειά μας και τη γεωγραφική ενότητα της Πελοποννήσου.
Ταυτόχρονα, είναι σήμερα ώριμος στόχος η προώθηση της δημοπράτησης και της κατασκευής του οδικού άξονα “Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία”, ο οποίος αποτελεί σημαντικό οδικό άξονα του δευτερεύοντος Διευρωπαϊκού οδικού δικτύου, που θα διασυνδέσει εγκάρσια δύο μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Πελοποννήσου (Αυτοκινητόδρομος “ΜΟΡΕΑΣ” και Αυτοκινητόδρομος “Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα”) και θα δημιουργήσει υψηλή προστιθέμενη αναπτυξιακή, οικονομική, τουριστική και κοινωνική αξία στην Περιφέρειά μας.
Η κατασκευή του σημαντικού αυτού οδικού άξονα, με σαφή προτεραιότητα την κατασκευή της Ευρείας Παράκαμψης Λαγκαδίων, είναι εξάλλου απόφαση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου το Φεβρουάριο του 2018, που υποστηρίχθηκε με θέρμη (και συνεχίζει να υποστηρίζεται) από όλους τους φορείς και τους Αυτοδιοικητικούς οργανισμούς της Αρκαδίας και ευρύτερα της κεντρικής, βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με αίσθημα ευθύνης, συνεκτιμώντας
– τις μακροχρόνιες προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας για την υλοποίηση του πολύπαθου αυτού έργου
– τη σχεδόν πλήρη σήμερα μελετητική ωρίμανση του έργου που μας φέρνει στο κατώφλι της υλοποίησής του
– την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης πόρων για την προώθηση της δημοπράτησης του έργου
προτρέπει και καλεί την Περιφερειακή ηγεσία να:
– διεκδικήσει, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και αποδοχή “τετελεσμένων”, από την Κυβέρνηση την άμεση προώθηση της δημοπράτησης του έργου κατασκευής του οδικού άξονα “Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία”, με πρώτη προτεραιότητα την κατασκευή της Παράκαμψης Λαγκαδίων
– προτείνει τη δημιουργία πλαισίου κοινής χρηματοδότησης από συνδυασμένους πόρους των Ευρωπαϊκών θεσμών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όλη η επικαιρότητα