Υγεία

Ιατρικός Οδηγός Υγείας 2022 και Ημερίδα Υγείας από το ΔΟΒ

Οι εργασίες της Ημερίδας που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 26/02/2022 στις 11:00, στην αίθουσα του Μεγάλου Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε. Ηλείας, θα εστιάζουν στην διαχείριση της Πανδημίας από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή και την πολύτιμη συνδρομή λαμπρών επιστημόνων του ιατρικού κλάδου, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή για 9η χρονιά ετοιμάζεται να εκδώσει τον πολύτιμο Οδηγό Υγείας που εμπιστεύονται οι πολίτες της Ηλείας.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιατρικό εγχειρίδιο το οποίο περιέχει όλες εκείνες τις πληροφορίες που αναζητάμε όλοι μας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ανανεωμένο και χωρισμένο αλφαβητικά ανά δήμο, προσφέροντας σιγουριά και ασφάλεια σε έναν τόσο λεπτό τομέα, όπως αυτός της υγείας. Περιλαμβάνει ιατρικές ειδικότητες, ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα ιατρών που δραστηριοποιούνται στην Ηλεία, συνεντεύξεις, επίκαιρα θέματα και άρθρα σχετικά με όλα όσα απασχολούν το παιδί, τη γυναίκα και τον άντρα, που εύκολα μπορούν να συμβουλευτούν όλοι.

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή με την εμπειρία που έχει και γνωρίζοντας πολύ καλά από τα μέσα που διαθέτει τα προβλήματα και τις ανάγκες της επαρχίας και με γνώμονα τις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία η οποία έφερε στο φως ελλείψεις και προβλήματα στον πολύπαθο χώρο της υγείας, για πρώτη φορά διοργανώνει Ιατρική Ημερίδα με τίτλο “Πρόληψη και προσαρμογή σε νέες συνθήκες”. Αιρετοί, Κυβερνητικοί φορείς και εκπρόσωποι της δημόσιας και ιδιωτικής Υγείας που έχουν κληθεί να συμμετέχουν με σκοπό να συζητήσουν καίρια ζητήματα του Υγειονομικού Κλάδου στην περιφέρεια και μέσα από συντονισμένες κινήσεις να βελτιώσουν σταδιακά τα προβλήματα που θα διαπιστωθούν.

Οι εργασίες της Ημερίδας που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 26/02/2022 στις 11:00, στην αίθουσα του Μεγάλου Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε. Ηλείας, θα εστιάζουν στην διαχείριση της Πανδημίας από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ενδεικτικά θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Πατρών, καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών και του τμήματος Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και τοπικοί ιδιώτες ιατροί.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

 • Αποτίμηση της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στην Δυτική Ελλάδα.
 • Η διαχείριση της Πανδημίας από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 • 6 ΥΠΕ, ο ρόλος της στην αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια.
 • Η συνεισφορά του Φαρμακευτικού κλάδου για την αντιμετώπιση της Πανδημίας. Ο ρόλος του, στην αποσυμφόρηση όγκου εργασίας στα Νοσοκομεία, σε περιόδους κρίσης.
 • Συμμαχία Δημόσιας και Ιδιωτικής περίθαλψης σε περιόδους κρίσης: Οι προκλήσεις.
 • Εμβολιασμός: Παρουσίαση στατιστικών στοιχείων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 • Εμβολιασμός: Ζήτημα ζωής και μας αφορά όλους.
 • Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις από τον COVID-19. Πώς μπορούμε να προστατέψουμε την ψυχική μας υγεία την περίοδο της πανδημίας;
 • Η σημασία των διατροφολογικών συνηθειών στη σύσταση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 •  «Υγεία 4.0»: Πώς η τεχνολογία διαμορφώνει νέα δεδομένα στον χώρο της υγείας.
 • Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην υγεία του ανθρώπου.
 • Ψυχική υγεία των παιδιών μας, πώς να τα παρακολουθούμε και τι να προσέξουμε.
 • Πρόληψη: πως θα θωρακίσουμε την υγεία των παιδιών

*Η Υγεία και η Ασφάλεια των ομιλητών και των συμμετεχόντων είναι πρωταρχικής σημασίας σε όλες μας τις οργανώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται τηρώντας καθολικά όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας του Covid-19.

Όλη η επικαιρότητα