Κόσμος

Ιταλία: Αντιεμβολιαστές γονείς 2χρονου καρδιοπαθούς αρνούνται μετάγγιση με αίμα εμβολιασμένων

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τον μικρό ασθενή που πρέπει να χειρουργηθεί
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμα ιστορία αρνητών γονέων προκαλεί αντιδράσεις, αυτή τη φορά στην πόλη Modena της βόρειας Ιταλίας.

Ένα παιδί μόλις 2 ετών πάσχει από καρδιακή νόσο και πρέπει να υποβληθεί σε επείγουσα εγχείρηση στο νοσοκομείο Sant’Orsola της Bologna, αλλά οι γονείς του είναι αντιεμβολιαστές και δεν υπογράφουν για να προχωρήσει η διαδικασία, απαιτώντας το αίμα που θα χρησιμοποιηθεί για τις μεταγγίσεις να προέρχεται από «καθαρούς αιμοδότες δωρητές», όπως λένε, που να μην έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ιταλία, πίσω από την απόφαση των δύο αρνητών γονέων βρίσκονται τόσο θρησκευτικοί λόγοι όσο και θεωρίες τροφοδοτούμενες από ψευδείς πληροφορίες. «Ο φόβος της οικογένειας είναι ότι τα εμβόλια περιέχουν ίχνη νεκρών εμβρύων ή επικίνδυνες ουσίες», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.
Οι αρνητές – γονείς έχουν μπει σε νομική διαμάχη με το νοσοκομείο και προσπαθούν να αποδείξουν σε δικαστή πως «υπάρχουν πολλά μη εμβολιασμένα άτομα που είναι πρόθυμα να ανταποκριθούν στην έκκλησή τους για αίμα no vax» για τον γιο τους.
Σύμφων με το ρεπορτάζ, έχουν προσφερθεί 40 εθελοντές, πιθανότατα ομοϊδεάτες, των οποίων όμως η συμβατότητα με την ομάδα αίματος του παιδιού δεν έχει προς το παρόν διασταυρωθεί.
Πηγή:Lifo, ERT
 
Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τον ασθενή και ο εισαγγελέας ανηλίκων εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού της γονικής εξουσίας.

Όλη η επικαιρότητα