Αγροτικά Ελλάδα

Λάρισα: Θα στήσουμε μπλόκο που θα βάλει φωτιά σε όλη την Ελλάδα, λένε οι αγρότες στη Νίκαια

Συγκεντρώθηκαν περίπου 300 τρακτέρ
Ακούστε το άρθρο

«Δεν κρατάμε ούτε μολότοφ, ούτε ρόπαλα, ούτε τίποτε στα χέρια μας, έχουμε έρθει με το τρακτέρ για να λυθούν τα προβλήματά μας. Θέλουμε πολιτικές λύσεις και όχι ΜΑΤ και καταστολή….» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ενωωτικής Ομοσπονδίας Αγρτικών Συλλόγων νομού Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας.

Ξεκάθαρο μήνυμα πως το μπλόκο των τρακτέρ στη Νίκαια θα στηθεί και μάλιστα «θα βάλει φωτιά σε όλη την Ελλάδα»προκαλώντας αντίστοιχα μπλόκα και σε άλλες περιοχές, έστειλε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.
Προς το παρόν εκτιμάται πως έχουν συγκεντρωθεί περί τα 300 αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο, κάτω από την εθνική οδό. Αριθμός ωστόσο, που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Σε ότι αφορά το μπλόκο, προς το παρόν τα τρακτέρ θα παραταχθούν δεξιά κι αριστερά του δρόμου αφήνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας ελεύθερη. Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή υπάρχει ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με πάνω από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ.
Τα αιτήματα των αγροτών
Τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αγροτών έχουν να κάνουν με την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, την μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες, τη μείωση των τιμών των αγροεφοδίων, την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΑΓΑ στο 100% για τις καταστροφές (στο σύνολό τους στη ζωική και παραγωγή) και τέλος με τα μέτρα για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος από τη μείωση της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Πηγή: οnlarissa.gr

Όλη η επικαιρότητα