Ηλεία

Λυμπέρης: Χείμαρρος για τις δηλώσεις Δούκα – «Πρόσβαλλαν συλλογικότητες και κοινωνίες»

Ο δήμαρχος Ήλιδας, χαρακτήρισε κατάπτυστα τα λόγια τους.
Ακούστε το άρθρο

Δυσαρεστημένος από όσα ειπώθηκαν και υπονοήθηκαν στη συνάντηση μεταξύ Δούκα-Λιβανού εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος χαρακτήρισε κατάπτυστα τα λόγια τους, πήρε θέση μετά το «μπαλάκι» που του έριξαν αυτοδιοικητικοί της Ηλείας και έκανε αναδρομή στο παρελθόν θυμίζοντας σε όλους όσα διαδραματίστηκαν στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας το 2007, με την κόντρα του με τον κ. Δούκα. Αρχικά ο κ. Λυμπέρης πήρε θέση για την επίμαχη συνάντηση μεταξύ Δούκα-Λιβανού, χαρακτηρίζοντάς τα δίχως υπερβολή ως κατάπτυστα και όχι απλώς απαράδεκτα αυτά που ειπώθηκαν και υπονοήθηκαν.

Πραγματοποίησε δε αναδρομή δεκαπέντε ετών στο μαρτυρικό 2007, αναφέροντας όλα όσα έγιναν στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας όπου είχε βρεθεί ο κ. Δούκας ως υφυπουργός οικονομικών, καθώς και για την κατάπτυστη αναφορά για εποποιία των τότε ιθυνόντων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που εξαγόρασαν συνειδήσεις καμένων και απελπισμένων ανθρώπων με τριχίλιαρα και πεντοχίλιαρα.

Πυρά από συναδέλφους αυτοδιοικητικούς;

Εστίασε ακόμα στην προσπάθεια που έγινε από «φίλους» του δημοσιογράφους να περάσουν την άποψη πως δέχεται πυρά από συναδέλφους αυτοδιοικητικούς, εξαιτίας της επίσκεψης του κ. Δούκα προ μηνός στην Αμαλιάδα για υπογραφή συμφωνητικού το οποίο θα επέτρεπε τη μεταφορά δυόμιση χιλιάδων τόνων απορριμμάτων της Σπάρτης κατόπιν εκτάκτου ανάγκης που είχε κηρύξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το δημοσίευμα της εφημ. «Πατρίς» από το 2007, όπου περιγράφεται η ένταση μεταξύ Γιάννη Λυμπέρη και των τότε υφυπουργών, ανάμεσά τους και ο κ. Δούκας.

Η φυγή του κ. Δούκα

Όσον αφορά την παραπάνω αναδρομή του στο παρελθόν, πρόσθεσε πως τότε με την ιδιότητα του προέδρου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ηλείας  (Τ.Ε.Δ.Κ.) είχε μιλήσει για τυμβωρύχους, για εξαγορά συνειδήσεων, για ντροπή και τα λοιπά, γεγονός που είχε οδηγήσει και τον κ. Δούκα στην αποχώρηση τότε από  την αίθουσα. Επιπλέον, θεωρεί τα λόγια των Δούκα-Λιβανού ως κατάπτυστα και λόγια που ξυπνούν μνήμες, στεναχώριες και έντονη συναισθηματική φόρτιση που είχαν όλοι τότε με τους νεκρούς, ενώ την τότε χρηματοδότηση ως εξευτελισμό.
Ξεκαθάρισμα στη σύσκεψη της Πέμπτης
Για τη συνάντηση των δημάρχων του νομού με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας την Πέμπτη, επικεντρώθηκε στην αλλαγή ώρας μιας και αρχικά η συνάντηση είχε οριστεί στις 12μμ. και επαναπρογραμματίστηκε για τις 5 το απόγευμα λόγω της εορτής του πολιούχου του Πύργου, Άγιου Χαράλαμπου. Παράλληλα, επεσήμανε πως στη συνάντηση θα γίνει διαπραγμάτευση για την τιμή ανά τόνο των απορριμμάτων, καθώς και συζητήσεις για το θέμα που προέκυψε με τον κ. Δούκα.

Προσέβαλαν συλλογικότητες και κοινωνίες

Ακολούθως, υπογράμμισε πως αν κάποιος ψάξει έντυπα και ηχητικά της τότε τοποθέτησής του, θα αντιληφθεί πλήρως τη θέση του και τη στάση του από τότε και όχι τώρα που προέκυψε ζήτημα. Τέλος, δήλωσε άγνοια για τα αισθήματα και τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι δυο αυτοί άνδρες, αλλά επεσήμανε πως τα λόγια τους πρόσβαλλαν συλλογικότητες και κοινωνίες.

Η δήλωση Λυμπέρη το 2007

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει το απόσπασμα της εφημ. «Πατρίς» το 2007, όπου ο κ. Λυμπέρης είχε ένταση με τον κ. Δούκα. Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ τότε έγραφε τα εξής:
«Ιδιαίτερη ήταν η ένταση που επικράτησε, καθώς υπήρξε αντίδραση από τους δημάρχους για τον τρόπο καταβολής αλλά και για την διαδικασία που είχε ξεκινήσει από το πρωί στο νοσοκομείο του Πύργου για συμπλήρωση των αιτήσεων. Υπήρχαν καταγγελίες που μιλούσαν για προεκλογική εκμετάλλευση του θέματος, για υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος και στελέχη κομματικά που μοίραζαν αιτήσεις. Μάλιστα, την ώρα που μπήκε στην αίθουσα ο κ. Δούκας, είχε πάρει το λόγο ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος ρωτούσε τι θα γίνει με τις αιτήσεις που ήδη έχουν γίνει με την μεσολάβηση του δήμου, όπως ο νόμος προβλέπει. Τότε οι υφυπουργοί ζήτησαν συγγνώμη καθώς θα αποχωρούσαν για λίγο από την αίθουσα, ο κ. Λυμπέρης επέμεινε να παραμείνουν για να τον ακούσουν και ξέσπασε. «Σεβαστείτε μας, δεν έχουμε θάψει ακόμη τους νεκρούς μας. Μοιράζουν χαρτιά σε πολίτες, σεβαστείτε την αξιοπρέπεια όσων έμειναν πίσω. Έχουμε νεκρούς, πώς τολμάτε;», φώναξε και οι παριστάμενοι άρχισαν να φωνάζουν «αίσχος». Σε κλίμα έντασης αποχώρησε ο υφυπουργός κ. Κωνσταντόπουλος, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε ο κ. Λυμπέρης».
 

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα