Ηλεία

Ο Πύργος τίμησε τον προστάτη του με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια! (pics)

Οι κάτοικοι προσήλθαν με ευλάβεια μπροστά στην εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους προσευχόμενοι για μια ακόμη φορά στη θαυματουργή χάρη του.
Ακούστε το άρθρο

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, και φυσικά με πιστή τήρηση όλων των μέτρων λόγω της πανδημίας, τιμήθηκε χθες ο Πολιούχος του Πύργου Άγιος Χαράλαμπος. Βοηθούντος των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν πλήθος κόσμου παρέστη στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής για να παρακολουθήσει την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου που βρισκόταν στην είσοδο της εκκλησίας.

Ο εορτασμός του προστάτη Άγιου της Ηλειακής πρωτεύουσας ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης όπου στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες, με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής  Αρχιερατική Θείας Λειτουργίας, χοροστούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.Γερμανού, ενώ λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού δεν πραγματοποιήθηκε  η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους.

Την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης,  ο οποίος έφθασε στον Ι.Ν της Αγίας Κυριακής για να παρακολουθήσει την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον αντιπεριφερείαρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και  το δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο.Την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  παρακολούθησαν επίσης ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Διονύσης Καλαματιανός, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού και Τουρισμού  Νίκος Κοροβέσης και Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Νώντας Κυριαζής, αντιδήμαρχοι και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Το «παρών» από τις Ένοπλές Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας έδωσαν ο Διοικητής Φρουράς Νομού Ηλείας – Διοικητής ΚΕΑΤ Ανδραβίδας Σμήναρχος (Ι)  Νικόλαος Κοκκώνης, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχης Τεχνικού Ιωάννης Μπλούνας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ηλείας Πύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Αντιπύραρχος Νίκος Σμαρνάκης, ο Υπολιμενάρχης Κατακόλου και στελέχη του Λιμεναρχείου Κυλλήνης.

Δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο παρέθεσε χθες ο δήμαρχος Πύργου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους. Τους εκλεκτούς επισκέπτες, υποδέχθηκε ο κ.Αντωνακόπουλος στο γραφείο του, χώρο στον οποίο έγιναν και δηλώσεις.

Μετά τη δεξίωση ακολούθησε γεύμα σε εστιατόριο του Πύργου.

Μ.Βορίδης: «Άριστη η συνεργασία μας με την τοπική αυτοδιοίκηση»

«Η πατρίδα μας έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες τα τελευταία δύο χρόνια. Νομίζω όμως ότι ανταπεξήλθαμε καλά, αλλά συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και στο επίπεδο της αντιμετώπισης της πανδημίας και στο επίπεδο ενεργειακής κρίσης. Παρά ταύτα νομίζω ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα από την πλευρά της κυβέρνησης και για να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά και για να ανατάξουμε την οικονομία, κάτι που προφανώς διευκολύνει σε πάρα πολλά επίπεδα την ζωή των πολιτών».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε δηλώσεις που έκανε χθες, μεταφέροντας και τις ευχές του Πρωθυπουργού σε όλους στον Πύργο.

Αναφερόμενος στην συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, είπε ότι «από την πλευρά μας θεωρείται ως άριστη», προσθέτοντας πως «εκείνο που κάνουμε τώρα είναι ότι μαζί με την ευρύτερη στήριξη που δίνουμε στους δήμους, έχουμε ενεργοποιήσει και προχωράμε αρκετά καλά το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο είναι το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης».
Μιλώντας για τις προσλήψεις στους δήμους, επεσήμανε ότι «φέτος, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια έχει βγει η πρώτη προκήρυξη για να γίνουν προσλήψεις, ουσιαστικά δύο ετών και ελπίζουμε ότι μετά θα μπορέσουμε να το κάνουμε και τριών ετών, μέσα από την ίδια προκήρυξη, στον προγραμματισμό προσλήψεων που έχουμε για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, γεγονός που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τους δήμους με επιστημονικό προσωπικό».
«Η κατεύθυνση που έχουμε δώσει στην προκήρυξη αυτή», συνέχισε, «είναι να προσλάβουμε κυρίως μηχανικούς, οικονομολόγους και επιστήμονες πληροφορικής, γιατί μας ενδιαφέρει να υποστηρίξουμε την αναπτυξιακή προοπτική και δυνατότητα των δήμων, στηρίζοντας τους ακριβώς με επιστημονικό προσωπικό».
«Άρα λοιπόν» επεσήμανε ο Μάκης Βορίδης, «οι προσπάθειες της κυβέρνησης συνεχίζονται και θα συνεχίζονται μέχρι τη λήξη της θητείας της».

Π.Αντωνακόπουλος: «Η πόλη γιόρτασε με την πρέπουσα λαμπρότητα»

«Η πόλη γιόρτασε με την πρέπουσα λαμπρότητα και τις εκδηλώσεις λαμπρύνει με την παρουσία του ο κ.Βορίδη. Με την ευκαιρία της παρουσίας του, συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση» τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύργου.
Ο κ.Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η λειτουργικότητα της αυτοδιοίκησης με προσωπικό και αυτονομία και να τρέξει πιο γρήγορα η απορροφητικότητα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Όπως είπε «ο υπουργός ανακοίνωσε και άλλες κινήσεις σε αυτήν κατεύθυνση. Όλα γίνονται για να εισπράξει ο πολίτης καλύτερη καθημερινότητα και σε αυτό πρέπει όλοι να έχουμε μια συνεργασία στον μέγιστο βαθμό. Διαφορετικά δεν προσφέρουμε τίποτα αν ο πολίτης δεν καταλάβει τη διαφορά. Είναι ανακύκλωση του τίποτα με κέντρο το πουθενά. Από αυτά που ειπώθηκαν, νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο».
Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Δούκα ο δήμαρχος Πύργου δήλωσε πως «στην πολιτική το συγγνώμη δεν έχει κανέναν αντίκτυπο, η κουβέντα είναι σαν την πέτρα, αν την πετάξεις δεν γυρίζει πίσω. Από εκεί και πέρα ο θεός συγχωρεί, συγχωρούμε και εμείς, δεν είναι κακό να συγχωρείς, αλλά δεν τον απαλλάσσω εγώ από αυτό. Εμείς δεν είμαστε ούτε εμπαθείς ούτε εκδικητικοί, αλλά ειπώθηκε , δεν μπορούμε να το σβήσουμε».
Ειδική αναφορά έκανε και για το ζήτημα των απορριμμάτων και την τιμή αυτών. «Για τα απορρίμματα είναι άλλα τα ζητήματα, κατά πόσον δηλαδή εμείς που πληρώνουμε τα πιο ακριβά σκουπίδια στη χώρα με βάση τη λεόντειο σύμβαση με τη Μεσόγειο, θα συνεχίσουμε να παριστάνουμε τα απονήρευτα θύματα της ιστορίας. Αυτό θα συνεχιστεί γιατί με το τέλος ταφής στο ΧΥΤΥ θα φτάσει 100 ευρώ, χρυσάφι δηλαδή. Θα είναι συλλεκτικά αντικείμενα τα σκουπίδια! Παίρνουμε και της Σπάρτης, του Αιγίου της Ζακύνθου, θα πάρουμε και της Γορτυνίας, αλλά δεν ωφελείται ο πολίτης της Ηλείας σε τίποτα.  Η συμφωνία είναι τέτοια που μόνο η εταιρεία κερδίζει από αυτό».

Όλη η επικαιρότητα