Κόσμος Πολιτική

Οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν Bitcoin για να αγοράσουν στρατιωτικό εξοπλισμό

Τα πλεονεκτήματα των κρυπτονομισμάτων
Ακούστε το άρθρο

Με τη στρατιωτική ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία να βρίσκεται σε οριακό σημείο, Ουκρανοί πολίτες συγκεντρώνουν Bitcoins με στόχο να αγοραστεί στρατιωτικός εξοπλισμός.

Δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων έχουν «πλημμυρίσει» ουκρανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και ομάδες εθελοντών, σύμφωνα με έκθεση της Elliptic, η οποία πουλά εργαλεία ανάλυσης blockchain σε τράπεζες και μερικές από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Binance και Circle.
Οι ακτιβιστές χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα για μια σειρά χρηματοδότησης αμυντικών στόχων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας του ουκρανικού στρατού με στρατιωτικό εξοπλισμό, ιατρικό υλικό, drones καθώς και την ενίσχυση της ανάπτυξης μιας εφαρμογής αναγνώρισης προσώπου, προκειμένου να ταυτοποιούν Ρώσους κατάσκοπους.
«Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο για crowdfunding, με τη σιωπηρή έγκριση των κυβερνήσεων […] είναι κατάλληλο για διεθνή συγκέντρωση χρημάτων επειδή ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και δεν υπάρχει κεντρική αρχή που να μπορεί να μπλοκάρει τις συναλλαγές, για παράδειγμα ως απάντηση σε κυρώσεις», δήλωσε ο Τομ Ρόμπινσον, επικεφαλής επιστήμονας της Elliptic.
«Το πλεονέκτημα της άντλησης κεφαλαίων μέσω κρυπτονομισμάτων είναι ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να τα κατασχέσεις», είπε ο Μπόαζ Σομπράντο, αναλυτής δεδομένων Fintech με έδρα το Λονδίνο.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, η Ουκρανία έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει περισσότερα από 570.000 δολάρια υπό τη μορφή κρυπτονομισμάτων.
Πηγή: Lifo

Όλη η επικαιρότητα