Media Ψυχαγωγία

Παίκτης του ελληνικού Top Chef ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ από την Acun Medya για λάθος μοντάζ

Τι υποστηρίζει ο μάγειρας στην αγωγή του.
Ακούστε το άρθρο

Παίχτης του ελληνικού Top Chef που προβλήθηκε το περασμένο φθινόπωρο από τον ΣΚΑΪ, κάνει αγωγή σε βάρος της εταιρείας παραγωγής του Ατζούν Ιλιτζαλί ζητώντας 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για «ηθική βλάβη» που όπως λέει του προκάλεσε ένα παραποιημένο μοντάζ.

Ο Σωτήρης Βασιλείου διαμαρτύρεται για το μονταρισμένο περιεχόμενο στο επεισόδιο της αποχώρησής του από το ριάλιτι μαγειρικής.
Σύμφωνα με όσα καταθέτει στην αγωγή του, στην επίμαχη δοκιμασία κλήθηκε να δημιουργήσει ένα αλμυρό και ένα γλυκό πιάτο και, όπως υποστηρίζει, στην αλμυρή παρασκευή έβαλε μόνο μισό κουταλάκι ζάχαρη, ενώ στη γλυκιά ο φακός τον κατέγραψε να ρίχνει τη ζάχαρη από το σακουλάκι, υπολογίζοντάς την με το μάτι. Όμως το μοντάζ, κατά τα λεγόμενά του, παρουσίασε μια διαφορετική «ιστορία».
Όταν ρωτήθηκε από κριτή της εκπομπής πόση ζάχαρη έβαλε στη σάλτσα της αλμυρής παρασκευής εκείνος απάντησε «μισό κουταλάκι», ο κριτής τον ξαναρώτησε και, όπως καταγγέλλει ο Σωτήρης Βασιλείου, πριν απαντήσει εκ νέου, στο μοντάζ προβλήθηκε πλάνο από τη γλυκιά παρασκευή του, όπου κρατά το σακουλάκι με τη ζάχαρη και αδειάζε σχετικά μεγάλη ποσότητα: «600 γραμμάρια, μέσα στην κρέμα του γλυκού και όχι του αλμυρού πιάτου, για το οποίο κρινόμουν – κάτι που φυσικά δεν είναι διακριτό από τον μέσο τηλεθεατή, ο οποίος, βλέποντας αυτό, θεωρεί πως βάζω τόσο μεγάλη ποσότητα ζάχαρης στη σάλτσα της αλμυρής παρασκευής, σφάλμα που δεν κάνει ούτε κάποιος εντελώς αδαής προς τη μαγειρική».
Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο μάγειρας, προβάλλεται η απάντησή του ότι έριξε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μέσα στη σάλτσα του ψαριού με το μάτι».
Η δικηγόρος του chef Κατερίνα Φραγκάκη, δήλωσε στην εφημερίδα Esspresso που παρουσίασε το ρεπορτάζ, πως η αγωγή κατατέθηκε πριν από περίπου δύο μήνες και η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο.
«Ο κ. Βασιλείου, όταν κατανόησε ότι είχε γίνει αυτό το μοντάζ, το οποίο δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο έγινε τελικά, ένιωσε πολύ προσβεβλημένος και αντιλήφθηκε ότι εξαιτίας αυτού πολλοί άνθρωποι γύρω του είχαν αρχίσει πλέον να αμφισβητούν την αρτιότητά του ως chef. Ο ίδιος έχει μια πολύ μεγάλη προϋπηρεσία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και ουσιαστικά παρουσιάστηκε ως ένας αδαής, με αποτέλεσμα να δεχτεί λόγω αυτού πολύ μεγάλη χλεύη» ανέφερε η κυρία Φραγκάκη στην «Espresso»
Ο πρώην παίκτης του reality είχε κάνει αρχικά εξώδικο, ζητώντας να «διορθωθούν δημόσια τα παραποιημένα πλάνα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά το εξώδικο στέλεχος της Acun Medya τον κάλεσε στα γραφεία  και παραδέχτηκε το λάθος ζητώντας προφορικά συγγνώμη, προσθέτοντας πως δεν υπήρχε δόλος. «Η μόνη επίσημη αντίδραση της Acun Medya ήταν ένα κρόουλ που πέρασε από την οθόνη του Σκάι κατά την προβολή του τελικού τού “Top Chef”, το οποίο ανέφερε κάτι για «ατυχή στιγμή» (…) Και πάλι, όμως, το εν λόγω κρόουλ δεν υπήρχε στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, που αναρτήθηκε στη συνέχεια στο site του σταθμού. Έτσι, δεν πρόλαβα να διαβάσω και ακριβώς τι έγραφε, το ίδιο και οι τηλεθεατές φαντάζομαι.»
Πηγή: Lifo.gr

Όλη η επικαιρότητα