Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κοινή επιστολή των 13 Περιφερειών για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Η επακόλουθη απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου, Elisa Ferreira, αν και διπλωματική, δηλώνει ότι θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις των Περιφερειών.

Το Υπουργείο Υποδομών αναλαμβάνει την κατασκευή νέας γέφυρας και αντιπλημμυρικών έργων στον Εύηνο ποταμό

Οριστική λύση δίνεται στο μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην οδική σύνδεση επί της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων μετά την καταστροφή που υπέστη η γέφυρα του ποταμού Εύηνου από την κακοκαιρία του περασμένου Δεκεμβρίου

Ο απολογισμός του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη  και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2021

Ο απολογισμός της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Δ.Ε. για το 2021

Πηγές χρηματοδότησης για τα εγκεκριμένα έργα είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ετήσιο Επενδυτικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΚΑΠ) , ενώ έχει προταθεί ένα να ενταχθεί στο Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και άλλα τρία έργα προϋπολογισμού 34,6 ευρώ στο πρόγραμμα ανάπτυξης «Αντώνης Τρίτσης». Επίσης, ανάμεσα στις αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει η Οικονομική επιτροπή ήταν και 127 που αφορούν το έργο της μεταφοράς μαθητών και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες. 

Το αργότερο μέχρι τέλος Μαρτίου τα «εγκαίνια» της Πατρών – Πύργου

Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένονται στη Δυτ. Ελλάδα, Μητσοτάκης -Καραμανλής, προκειμένου να ανακοινώσουν την έναρξη των εργασιών.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο από τη νέα ηγεσία του Π.Σ της Ηλείας

Τις ευχές του κ. Αντιπεριφερειάρχη για καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα, ακολούθησε η δέσμευση, και από τις δυο πλευρές, για τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, στη διαχείριση σοβαρών συμβάντων κατά το παρελθόν και κυρίως κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Διαδικτυακή σύσκεψη για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΠΔΕ και Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς

Ένα έργο που είχε «βαλτώσει» για παραπάνω από μια δεκαετία, ενεργοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας .

ΙΣΕΤΕ: Οι επιπτώσεις στα τουριστικά μεγέθη της περιφέρειας την πρώτη χρονιά της πανδημίας   

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εκθέσεων, οι επισκέψεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας την περίοδο 2019-2020 μειώθηκαν κατά 77% (από 36,6 εκατ. το 2019 σε 8,3 εκατ. το 2020).

Έμφαση στα προγράμματα στήριξης επενδύσεων και νέων αγροτών στη Δυτική Ελλάδα

Σε μια λιτή τελετή, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας-Κτηνιατρικής στην Πάτρα, τηρουμένων των μέτρων ασφάλειας για τον covid-19, ο  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο / Βοηθό Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες αναπτυξιακών προγραμμάτων του αγροτικού τομέα Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα. 

Φαρμάκης για Κοτύχι: «Θα εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για την προστασία του»

Την δυνατότητα να συνδράμει ενεργά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην συντήρηση, την προστασία και την λειτουργία της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου θα εξετάσουν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Συνεχείς συσκέψεις στο γραφείο του Αντ/χη Αγροτ. Ανάπτυξης – Τον Μάιο η νέα πρόσκληση για τα σχέδια βελτίωσης

Τον Μάιο αναμένεται να βγει νέα πρόσκληση για το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης στην Δυτική Ελλάδα.

Σε τροχιά κατάρρευσης το αρδευτικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας

Αποστραγγιστικά αντλιοστάσια υπάρχουν και στην Ηλεία. Τρία από αυτά συγκρατούν τα νερά προς Πύργο, Αμαλιάδα και Λεχαινά. Ο κ. Γιαχαλής …

Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας: Άμεση προκήρυξη θέσεων ευθύνης για το σύνολο των οργανικών μονάδων της ΠΔΕ

Επισημαίνεται ότι το σύνολο της ευθύνης για το γεγονός της ενδεχόμενης αδυναμίας εύρεσης υπαλλήλων που να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νομοθέτης για να αναλάβουν θέσεις ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης και Γενικής Διεύθυνσης, βαρύνει αποκλειστικά την Περιφερειακή Αρχή

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θ. Λιβάνιο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, έθεσε στον κ. Υφυπουργό και σειρά άλλων ζητημάτων και προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί από την προανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων και στην Ηλεία, όπως είναι η διεκδίκηση ακινήτων από την Διεύθυνση Δασών, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις, αυτά δεν είχαν χαρακτηριστεί βασικά στην ανάρτηση των δασικών χαρτών του 2017.

Διονύσης Καλαματιανός: «Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει με το Κτηματολόγιο»

Τις οδυνηρές συνέπειες υφίστανται και οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, προσπαθώντας να επιτελέσουν το καθήκον τους κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. 

Αυγερινοπούλου για τον αναπτυξιακό νόμο: «Η Ηλεία θα λάβει τα υψηλότερα ποσοστά επιχορηγήσεων σε όλη τη χώρα»

Από το βήμα της Βουλής, η κα Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι ενδεικτικό της συνέπειας της Κυβέρνησης αποτελεί η ανακοίνωση δια στόματος του Πρωθυπουργού ότι η Κυβέρνηση προχωράει σήμερα σε μια ακόμα γενναία μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με τον νέο Διοικητή Π.Υ Αχαΐας, Β. Σολδάτο

Την επίσκεψη του απερχόμενου Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλη Σολδάτου, δέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα