Αθλητισμός

Πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου Αμαλιάδας «Ο Αρραχιων» εξετάσεις kick Boxing

Ακούστε το άρθρο

Από τον Παναγιώτοπουλο Γιώργο μάστερ 4ο Dan Και Διονύση Παπαδόπουλο 2ο Dan Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους γονείς για την στήριξη που δίνουν στους μικρούς ήρωες δινόντας τους εφόδια για το μέλλον.

Τι είναι το kick Boxing;
Το Κικ μπόξινγκ είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Δημιουργήθηκε αρχικά ως “ένωση” της δυτικής πυγμαχίας με το καράτε, ωστόσο μετέπειτα επηρεάστηκε πολύ και από τη ταιλανδέζικη πυγμαχία (η οποία έγινε γνωστή μετά τη δεκαετία του ’90).
Η προέλευση του είναι από την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ το καράτε ντο και το ταεκβοντό. Τη δεκαετία του 1970 άρχισαν να διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες kickboxing στην Αμερική, ενώ στις 17 Μαΐου 1974 η Ευρώπη πρωτογνώρισε από κοντά το άθλημα σε ένα event, όπου προσκλήθηκαν 88 ευρωπαίοι κάτοχοι μαύρης ζώνης σε πολεμικές τέχνες να συγκρουστούν στο νέο άθλημα με τους (όπως αποδείχτηκε πολύ ανώτερους τεχνικά) Αμερικανούς[2].
Το 1976 ιδρύθηκε η παγκόσμια ένωση των εθνικών ομοσπονδιών (WAKO), η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ενώ το ίδιο έτος (1976) ιδρύθηκε με απόσπαση από την παγκόσμια ομοσπονδία καράτε μια άλλη ομοσπονδία του αθλήματος, η World Kickboxing Association (WKA). Στην Ελλάδα το άθλημα πρωτοήρθε κατόπιν κινήσεων του γνωστού αθλητή πολεμικών τεχνών Καβαλιώτη Σίμου Ζαχόπουλου (ο Ζαχόπουλος αποτέλεσε νωρίτερα και τον αναβιωτή -διεθνώς- του Παγκρατίου αθλήματος), ενώ ο ίδιος συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην ίδρυση της WAKO από τις επτά ιδρυτικές χώρες-μέλη Οφέλη του Kick Boxing:
Λειτουργεί ως μηχανισμός αυτοάμυνας: Όπως και άλλες πολεμικές τέχνες, ακόμη και το cardio kickboxing ή το kickboxing στο γυμναστήριο, μπορεί να βοηθήσει στην αυτοάμυνα. Οι γροθιές και οι κλωτσιές θα πρέπει να γίνονται με σωστή τεχνική και χρονοδιάγραμμα. Βελτιώνει το συντονισμό μας: Αν δε μπορείτε να συντονιστείτε εύκολα (τα νευρικά ερεθίσματα από τον εγκέφαλο και την κίνηση των μελών του σώματος) και έχετε περιορισμένα αντανακλαστικά στη στάση του σώματός σας, τότε το kickboxing μπορεί να αποτελεί τη λύση.
Βελτιώνει τα αντανακλαστικά του σώματός σας και προσφέρει συντονισμό. Βελτιώνει την ισορροπία: Με τα γρήγορα στριφογυρίσματά του, το kickboxing μπορεί να βελτιώσει τη σταθερότητα και την ισορροπία σας. Καθώς μεγαλώνουμε, ο βηματισμός μας γίνεται λιγότερο ανάλαφρος και χάνουμε σιγά σιγά τη σταθερότητά μας. Τα ποσοστά πτώσης επίσης αυξάνονται με την ηλικία λόγω της μειωμένης σταθερότητας. Μια καλή ισορροπία, θα μας βοηθήσει να προλάβουμε προβλήματα στη σταθερότητά μας στο μέλλον, αλλά και στην πρόληψη καταγμάτων των οστών.
Τέλος, μια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το kickboxing είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση της ισορροπίας και της βάδισης σε ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Βελτιώνει την αντοχή και δυναμώνει την καρδιά: Το Cardio kickboxing, ωφελεί και την καρδιά. Οι κινήσεις που περιλαμβάνει, βοηθούν την καρδιά να αντλεί το αίμα πιο γρήγορα και έτσι την ενισχύουν, ενώ η αντοχή σας θα αρχίσει να αυξάνεται. Σε μακροπρόθεσμη βάση, βοηθά επίσης στον έλεγχο της πίεσης του αίματος.
Το kickboxing έχει θετικό αντίκτυπο στο καρδιαγγειακό καθώς και στο αναπνευστικό σύστημα.

Όλη η επικαιρότητα