Ψυχαγωγία

Σασμός επόμενα επεισόδια: Αυτοκτονεί η Καλλιόπη – Αυτό είναι το τραγικό τέλος της

Αναμφίβολα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς Σασμός του Alpha είναι η Καλλιόπη Σταματάκη. Ποιο θα είναι όμως το τέλος της «καπετάνισσας»;
Ακούστε το άρθρο

ο μεγαλύτερο «Σασμός spoiler» για τις επερχόμενες εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του Alpha είναι το ίδιο το ομότιτλο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη στο οποίο βασίζεται η σειρά.

Από το βιβλίο «Σασμός» λοιπόν μπορούμε να μάθουμε πολλά για την συνέχεια των χαρακτήρων αλλά και για το τέλος τους, όπως αναφέρει το Sportime. Η σειρά μέχρι στιγμής αν και έχει προσθέσει τις δικές της μικρές πινελιές στην ιστορία και έχει αλλάξει μερικώς κάποιους χαρακτήρες, μένει πιστή στα μεγάλα γεγονότα του βιβλίου. Οπότε δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι δε θα γίνει το ίδιο και στη συνέχεια για χαρακτήρες όπως η Καλλιόπη.
Η Καλλιόπη Σταματάκη, η «καπετάνισσα» του Σασμού, είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους χαρακτήρες της σειράς που σαρώνει την τηλεθέαση στη βραδινή ζώνη. Η Καλλιόπη είναι ένα κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας το οποίο έχει καθορίσει τις ζωές πολλών ηρώων. Δυναμική, αλύγιστη, σκοτεινή, αμετανόητη και παγερή προς όλους εκτός των παιδιών της, η Καλλιόπη βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο.
Όλα όσα θα ζήσει το επόμενο διάστημα ωστόσο φαίνεται πως θα την λυγίσουν. Ήδη έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα. Ο Μαθιός, το καμάρι της, ο αγαπημένος της γιος είναι φονιάς του ξαδέρφου του. Ο Αστέρης τα έφτιαξε με τη Βρουλάκαινα. Ο Αστέρης γίνεται κι αυτός φονιάς και καταλήγει στη φυλακή.
Όσα θα ζήσει από εδώ και πέρα όμως θα είναι καθοριστικά. Οι Βρουλάκηδες κάνουνδολοφονικές επιθέσεις στον Αστέρη και τον Μαθιό. Όλα αυτά για ένα ψέμα. Για ένα δικό της ψέμα, μία προκατάληψη.
Το τέλος της Καλλιόπης θα σηματοδοτήσει το τέλος της σειράς. Όταν όλα θα έχουν αποκαλυφθεί, όταν για όλα θα υπάρχουν εξηγήσεις και θα έχουν δοθεί λύσεις. Τότε η Καλλιόπη δε θα έχει τίποτα να περιμένει, τίποτα να αγαπήσει.
Το δικό της φινάλε θα έρθει μετά από μια ανείπωτη τραγωδία, τον χειρότερο της εφιάλτη. Σύμφωνα με το ομότιτλο βιβλίο, η Καλλιόπη θα δει το αγαπημένο της παιδί, τον Μαθιό, νεκρό! Πριν καν τον δει θα το νιώσει. Όταν ακούσει τον πυροβολισμό θα τον νιώσει να περνά τη δική της καρδιά.
Όταν αντικρύσει πια τον νεκρό Μαθιό η καρδιά και το μυαλό της δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τον πόνο. Τα βήματα καθοδηγούνται από τις τύψεις, τον πόνο και την οργή. Τρέχει σαν τρελή μέσα στους δρόμους με τα αίματα του παιδιού της πάνω της. Στο μυαλό της δεν υπάρχει καμία λογική παρά μόνο πόνος.
Η Καλλιόπη φτάνει στην κορυφή ενός βουνού. Εκεί αφήνεται και πέφτει μόνη της στο κενό δίνοντας το τέλος η ίδια στη ζωή της.
Όλα αυτά φυσικά αν ο σεναριογράφος ακολουθήσει τη πλοκή του βιβλίου. Τα πάντα είναι ακόμη ανοιχτά μετά τη συμφωνία για δεύτερη σεζόν στη σειρά. Ήδη οι φήμες πως η Μαρίνα (Μαρία Πρωτόπαππα) δεν θα βρίσκεται στον 2ο κύκλο λόγω υποχρεώσεων στο «Νησί» έχουν φουντώσει και η εξέλιξη της ιστορίας βρίσκεται στον αέρα.
 

Όλη η επικαιρότητα