Ηλεία Πολιτική

Υποδομές – μεταφορές για εξωστρεφή επιχειρηματικότητα – Τι απάντησε ο Μ. Βορίδης στα ερωτήματα του ΕΒΕ Ηλείας

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις ∆ούκα» δήλωσε ο υπουργός για τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία.
Ακούστε το άρθρο

Ως απαράδεκτες, και ως προς το ύφος αλλά και ως προς τα όσα επινόησε για ένα είδος συναλλαγής, χαρακτήρισε τις δηλώσεις που έγιναν στη σύσκεψη της Σπάρτης για τις αποζημιώσεις του 2007 απέναντι στους πυρόπληκτους της Ηλείας ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, απευθυνόμενος σε στελέχη και μέλη του Επιμελητηρίου Ηλείας στη σύσκεψη που έγινε για μείζονα επιχειρηματικά προβλήματα.


Αναμφίβολα, είπε ο κ.Βορίδης, είναι πολύ κακές αυτές οι δηλώσεις που δυστυχώς θέτουν υπό αμφισβήτηση και τις αποζημιώσεις που προσπαθεί να δώσει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές από τα φαινόμενα της κακοκαιρίας.
Ο κ.Βορίδης είπε ακόμα ότι ήταν απολύτως σωστή και καθόλα δίκαιη η άμεση αντίδραση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και αν για κάποιους θεωρήθηκε αυστηρή.

Υποδομές και μεταφορές

Στο βασικό μέρος της συζήτησης επικράτησαν τα θέματα των μεταφορών και των υποδομών που θα μπορούσαν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα στην Ηλεία, καθώς και παρεμβάσεις που αφορούν την οργάνωση και τη δυναμική της στο άμεσο μέλλον, στοιχεία που συνδυάζονται με την ανάπτυξη των logistics και τη δημιουργία βιοτεχνικών – επιχειρηματικών πάρκων. Ειδικότερα, για το δρόμο ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το έργο στην ενιαία του μορφή ήταν η καλύτερη και η πιο σωστή για να μπορέσει κάποτε αυτό το έργο να ολοκληρωθεί, κάτι που θα συμβεί τώρα. Ήταν απολύτως βέβαιο, είπε ο κ.Βορίδης, ότι έτσι όπως είχε προγραμματιστεί το έργο από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ένα έργο με πολλές κατατμήσεις που αποτελεί κακό παράδειγμα για τον σύγχρονο τρόπο κατασκευής των έργων, ήταν αδύνατον να γίνει, αντιθέτως θα βρισκόταν συνεχώς στον αέρα.
Απαντώντας εξάλλου για το αίτημα του επιμελητηρίου σε σχέση με την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην Ηλεία που θα διευκολύνει τις μεταφορές, μίλησε για ένα σύνθετο και περίπλοκο ζήτημα που δημιουργείται από τη συνύπαρξη εκτεταμένων σιδηροδρομικών αλλά και οδικών δικτύων. Θα μπορούσε να το δούμε ωστόσο, είπε συμπληρωματικά, όσον αφορά πολύ περισσότερο τις μεταφορές ώστε το ένα να λειτουργεί υπέρ του άλλου και τόσο ο δρόμος όσο και  σιδηρόδρομος να ωφελήσουν τις επιχειρήσεις της περιοχής.
Ο κ.Βορίδης αναφερόμενος στα γενικότερα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, στάθηκε στα μεγάλα ποσοστά των δημοσκοπήσεων για τη Νέα Δημοκρατία, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ενεργειακής κρίσεις, μίλησε για καινούργιες δράσεις που έρχονται από την κυβέρνηση προς όφελος των πολιτών και δήλωσε με έμφαση ότι στη χώρα μας έχει επιτευχθεί η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων ετών σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Η εισήγηση Νικολούτσου

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας καλωσορίζοντας τον υπουργό Εσωτερικών του έθεσε βασικά ζητήματα που προβληματίζουν σήμερα την επιχειρηματικότητα για έργα που έχουν μείνει πίσω στην Ηλεία, ενώ στεκόμενος στα όσα έχουν δει τη δημοσιότητα για τις δηλώσεις Δούκα σε σχέση με το 2007 είπε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή τότε στήριξε αποτελεσματικά την Ηλεία και τις επιχειρήσεις με τα όσα έκανε και ο επιχειρηματικός κόσμος δε μπορεί να έχει παράπονα για αυτό.

H «τυμβωρυχία» Δούκα για τις φωτιές του 2007 στην Ηλεία «έφαγε» τον Λιβανό!


Χαρακτήρισε βέβαια ως κακές τις δηλώσεις Δούκα, αλλά αναφέρθηκε θετικά στους χειρισμούς του τότε Πρωθυπουργού. Πιο συγκεκριμένα, με άξονα την εξωστρεφή δράση των επιχειρήσεων ο κ.Νικολούτσος μεταξύ άλλων είπε προς τον κ.Βορίδη ότι πρέπει να γίνει σύνδεση του δρόμου Πύργος –Καλό Νερό – Τσακώνα για να ολοκληρωθεί ο κυκλοφοριακός δακτύλιος της Πελοποννήσου.
Ακόμα, έθεσε το ζήτημα της επέκτασης του σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, επισήμανε πως είναι θετικό το γεγονός ότι έχουν δρομολογηθεί κάποια σημαντικά έργα και τόνισε ότι και μέσω του ΕΣΠΑ δίνεται η δυνατότητα στις Ηλειακές επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να έχουν πιθανότητες σε μια εξωστρεφή δραστηριότητα.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα