Τεχνολογία

Το Facebook αγοράζει την ελληνική startup Accusonus, ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα

Τις προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά επιβεβαιώνει και πηγή του Reuters.
Ακούστε το άρθρο

Την ελληνική εταιρεία Accusonus, η οποία παράγει λογισμικό επεξεργασίας ήχου, πρόκειται να εξαγοράσει η Meta Platforms, τέως Facebook Inc., η οποία φέρεται επίσης να σχεδιάζει θυγατρική στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η συμφωνία για την εξαγορά της Accusonus προγραμματίζεται να υπογραφεί την Παρασκευή, με τον γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης να καταβάλλει 70-100 εκατομμύρια ευρώ για το 100% της καινοτόμου εταιρεία που ίδρυσαν οι Αλέξανδρος Τσιλφίδης, Ηλίας Κοκκίνης και Μιχάλης Τζάννε.
Τις προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά επιβεβαιώνει και πηγή του Reuters.
Η Accusonus έχει έδρα στις ΗΠΑ, διατηρεί όμως γραφεία σε Αθήνα και Πάτρα τα οποία προβλέπεται να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Το λογισμικό της εταιρείας χρησιμοποιείται ήδη σε εφαρμογές της Adobe για την αφαίρεση του θορύβου και της αντήχησης σε αρχεία ήχου.

Meta Hellas;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στελέχη της Meta έχουν έρθει από τον Σεπτέμβριο σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ενημερωθούν για το νομικό και φορολογικό πλαίσιο με την προοπτική να ιδρυθεί θυγατρική με ελληνικό ΑΦΜ.
Απαντήσεις έδωσε επιτελείο της κυβέρνησης υπό τη διεύθυνση του Αλέξη Πατέλη, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η εξαγορά της Accusonus έρχεται να προστεθεί σε πρόσφατες επενδύσεις στην Ελλάδα από την Microsoft, την Amazon Web Services και την Digital Realty, η οποία εξαγόρασε την ελληνική Lamda Helix.
Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε επίσης η εξαγορά του 49% της υπηρεσίας πληρωμών Viva Wallet από την JPMorgan.
Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα