Αγροτικά

Το καλοκαίρι η επιδότηση 7% για ζωοτροφές – Αντιδράσεις των κτηνοτρόφων για την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ

Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή σε κάθε δικαιούχο, αναμένεται από τον Απρίλιο και μετά...
Ακούστε το άρθρο

Η επιδότηση για τις ζωοτροφές ύψους 7% επί του κύκλου εργασιών, δηλαδή επί του τζίρου που θα έχουν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022, οι κτηνοτρόφοι, θα δοθεί με βάση τις πωλήσεις γάλακτος και κρέατος το διάστημα αυτό κι αφού οι παραγωγοί υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές του εν λόγω τριμήνου.

Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή σε κάθε δικαιούχο, αναμένεται από τον Απρίλιο και μετά, ενώ όπως λένε πληροφορίες, το ύψος της ενίσχυσης αυτής εκτιμάται στα 30 εκατ. ευρώ. Με βάση τις εκτιμήσεις παραγόντων που ασχολούνται με την κτηνοτροφία για κάθε αιγοπρόβατο η ενίσχυση αυτή δεν θα ξεπεράσει το ένα ευρώ, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους ανθρώπους που ασχολούνται με την κτηνοτροφία «Κύριε υπουργέ μας απαξιώνει να ανακοινώνετε κάτι τέτοιο, συμπληρώνει η Ομοσπονδία και να περιμένετε να το δεχτούμε.
Θα πρέπει να ξέρετε κύριε υπουργέ πως οι κτηνοτρόφοι δεν ξεγελιούνται με δήθεν ενισχύσεις. Το 7% επί του τζίρου που ανακοινώσατε δεν αποτελεί ενίσχυση, αλλά κοροϊδία προς τους κτηνοτρόφους. Ζητάμε να εξασφαλίσετε ένα σημαντικό και σοβαρό ποσό που να ανταποκρίνεται σε πραγματική ενίσχυση και να το μοιράστε στους κτηνοτρόφους βάση ΟΣΔΕ.
Λυπούμαστε μα τέτοιες εξαγγελίες μας κάνουν να αναρωτιόμαστε: μήπως τελικά ήρθε η ώρα να αποταθούμε στον Πρωθυπουργό για την επίλυση των προβλημάτων μας;
Μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλεί στους κτηνοτρόφους το εξευτελιστικό ποσό των 30 εκ. και μάλιστα μόνο 7% επί του τζίρου τους 3 πρώτους μήνες (Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης) του 2022 που ανακοινώθηκε από τον χειρότερο ΥΠΑΑΤ όλων των τελευταίων χρόνων.
Μια απόφαση φωτογραφική και με δόλο που αποτελεί αιτία πολέμου για τους κτηνοτρόφους και ειδικά τους μικρούς παραγωγούς που δεν παίρνουν τίποτα καθώς ειδικά οι αιγοτρόφοι ξεκινούν την παραγωγική τους διαδικασία το Πάσχα με τη σφαγή των εριφίων και το ξεκίνημα της γαλακτοπαραγωγής, οι δε προβατοτρόφοι σφάξανε μέχρι τα Χριστούγεννα του 2021», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοινώσεις οι ομοσπονδίες των κτηνοτρόφων με τις οποίες συντάσσονται και οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας

Όλη η επικαιρότητα