Περιβάλλον

Το πρώτο «πράσινο» πάρκινγκ στην Ελλάδα

Το πρώτο «πράσινο» πιστοποιημένο parking στην Ελλάδα είναι γεγονός και είναι έργο της DIMAND
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ένα πάρκινγκ να κατασκευαστεί και να λειτουργεί σύμφωνα με τα πράσινα πρότυπα και τις αρχές της βιωσιμότητας;

Aπό την θεωρία της «πράσινης» φιλοσοφίας μέχρι την επιτυχημένη εφαρμογή, η διαδρομή είναι συνήθως μακρινή, αλλά, αν υπάρχει τεχνογνωσία και όραμα ακόμη και οι χώροι στάθμευσης μπορούν να δυναμώσουν θετικά τον ρόλο τους στην βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις.
Η Dimand μόλις κατέγραψε μια ακόμη πρωτιά στο portfolio της καθώς το μοναδικό σύστημα αξιολόγησης στον κόσμο που αναγνωρίζει τις καινοτομίες σχεδιασμού και λειτουργίας των δομών στάθμευσης, πιστοποίησε με Parksmart Bronze Certification το πάρκινγκ του Piraeus Port Plaza 3 στον Πειραιά.
Η εταιρεία που έχει πετύχει να κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, ανακοίνωσε σήμερα πως το φιλόδοξο έργο της ανακατασκευής και αλλαγής χρήσης των πρώην εγκαταστάσεων της Παπαστράτος, έλαβε αυτή την σημαντική πιστοποίηση. Ειδικότερα, το Parking (κτήριο C) του Piraeus Port Plaza 3 έλαβε το Parksmart Bronze Certification από τον αρμόδιο Αμερικανικό φορέα, GBCI (Green Business Certification, Inc).
«Μένοντας πιστοί στη φιλοσοφία της βιωσιμότητας και των βιοκλιματικών κτηρίων, που αλλάζουν τις πόλεις μας δημιουργήσαμε έναν χώρο στάθμευσης που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αειφορίας του  μοναδικού συστήματος αξιολόγησης στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας μέσω του πιο έξυπνου σχεδιασμού και λειτουργίας της δομής στάθμευσης. Στην ουσία, μέσω της ανάπτυξης και υιοθέτησης, στα έργα μας, υπηρεσιών έξυπνης τεχνολογίας, δημιουργούμε νέα μοντέλα αστικής κινητικότητας για “έξυπνες” πόλεις”, αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τη στρατηγική της εταιρείας μας να παραμείνει προσανατολισμένη στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών κατά την ανάπτυξη και ανακατασκευή κτηρίων, ώστε να εξασφαλίζονται ασφαλείς και βιώσιμες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Επιμένουμε, μέσα από τα έργα μας, να ανταποκρινόμαστε στους περιβαλλοντικούς στόχους και τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, όχι μόνον για περισσότερο βιώσιμα γραφεία, αλλά και για χώρους που προάγουν την υγεία και τώρα τη βιώσιμη κινητικότητα» καταλήγει η Dimand.
Υπενθυμίζεται ότι, το έργο ανακατασκευής και αλλαγής χρήσης των Κτηρίων A&C του Piraeus Port Plaza 3 έλαβε την πιστοποίηση LEED εν μέσω πανδημίας και μάλιστα εξασφάλισε το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης, LEED Platinum.
Η Parksmart Bronze Certification του πάρκινγκ του Piraeus Port Plaza 3 στον Πειραιά έρχεται να προστεθεί στις έξι πιστοποιήσεις που έχει ήδη λάβει συνολικά το συγκρότημα και αποδεικνύει πως τέτοια έργα ανακατασκευής κτηρίων δεν είναι απλά απαραίτητα, αλλά μπορούν να κερδίσουν το στοίχημα της βιωσιμότητας.
Πηγή:Lifo

Όλη η επικαιρότητα