WEB tv Αχαϊα

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Τι λέει στο PatrisNews ο υπεύθυνος του χιονοδρομικού – VIDEO

«Ήταν τρεις πολύ έμπειροι ορειβάτες...»
Ακούστε το άρθρο

Τι δήλωσε ο υπεύθυνος του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος, στο PatrisNews σχετικά με την τραγωδία και τον θάνατο των τριών ορειβατών στο Χελμό.


«Ήταν τρεις πολύ έμπειροι ορειβάτες ξεκίνησαν χθες το πρωί ώστε να προσεγγίσουν ένα σημείο 2χλμ εκτός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου για αναρρίχηση. Το χιονοδρομικό κέντρο χθες είχε νυχτερινή λειτουργία οπότε φεύγοντας διαπιστώσαμε ότι ένα όχημα έχει μείνει πίσω.
Στην αναζήτησή μας, να βρούμε σε ποιον ανήκει το όχημα, διαπιστώσαμε πως είχαν φύγει τρία άτομα το πρωί και δεν είχαν επιστρέψει ακόμη. Έκτοτε κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες από μέρους μας, δηλώθηκε το συμβάν στην αστυνομία και την πυροσβεστική.
Το προσωπικό του κέντρου πήγε από τα ξημερώματα στο σημείο -που αναμενόταν να γίνει η επιστροφή τους- ώστε να παρέχει βοήθεια αν κάποιος επέστρεφε και από εκεί και πέρα, από τα ξημερώματα, μας επισκέφτηκαν όλες οι ομάδες (ΕΜΑΚ, πυροσβεστική) ούτως ώστε να δούμε αν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Σήμερα κινήθηκε η διαδικασία διάσωσης. Ομάδα από έναν ανεξάρτητο οργανισμό του δήμου όπως και άτομα από το χιονοδρομικό κέντρο έφυγαν το πρωί ώστε να προσεγγίσουν το σημείο να δουν τι έχει συμβεί.
Διαπιστώθηκε ότι έχει πέσει μεγάλη χιονοστιβάδα εκτός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού και ενδεχομένως να τους έχει παρασύρει. Κάποια ανεξάρτητη ομάδα προσέγγισε το σημείο από κάτω προς τα επάνω και βρήκαν τα θύματα πριν από λίγο. Τα τρία άτομα που έφυγαν το πρωί, ένας οδηγός βουνού και δύο άτομα του χιονοδρομικού κέντρου, εντόπισαν κάποια σημάδια που παρέπεμπαν σε κράνος και μπουφάν.
Δυστυχώς το ελικόπτερο δεν μπορούσε να προσεγγίσει πολύ το σημείο καθώς ήταν πολύ απότομη η κλίση και δεν είχε που να προσγειωθεί. Οπότε τα παιδιά (του χιονοδρομικού) με αυτά τα σημάδια και την ένδειξη της χιονοστιβάδας και με βάση κάποια πλάνα από drone και «είδε» τη χιονοστιβάδα διαπιστώθηκε ότι ενδεχομένως να έχουν χτυπηθεί από χιονοστιβάδα οι τρεις ορειβάτες» δήλωσε ο υπεύθυνος του χιονοδρομικού στο patrisnews και στον Κώστα Γκελντή.

Όλη η επικαιρότητα