WEB tv Ηλεία

Τρία χρόνια με αναστολή για τα 190 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης στην Φρίξα

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε χθες και αφορούσε την καλλιέργεια 190 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης με τους δύο καλλιεργητές να εντοπίζονται κατά την είσοδό τους στον χώρο που ήταν η φυτεία. 
Ακούστε το άρθρο

Σε τρία χρόνια με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πατρών τους κατηγορούμενους για φυτεία στην περιοχή της Φρίξας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε χθες και αφορούσε την καλλιέργεια 190 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης με τους δύο καλλιεργητές να εντοπίζονται κατά την είσοδό τους στον χώρο που ήταν η φυτεία.

Το δικαστήριο επέβαλλε τη συγκεκριμένη ποινή αναγνωρίζοντάς τους ως ελαφρυντικό το λευκό ποινικό μητρώο που είχαν και οι δύο κατηγορούμενοι.
«Κατά την προσέγγισή μου, με την απόφαση τους αυτή, η δικαιοδοτικοί παράγοντες προσάρμοσαν το δικογραφικό υλικό στις πραγματικές του διαστάσεις και ταυτόχρονα, έδωσαν ηχηρή απάντηση στις υπερβολές τις Δίωξης και στις παραλείψεις της προδικασίας.
Το σημαντικό εδώ είναι, ότι παρήχθη έμμεσα δίκαιον, για το λόγο ότι, μετά τον Ν. 4523/2018  για την φαρμακευτή κάνναβη, είναι αναγκαίος ο προσδιορισμός της ποσόστωσης και περιεκτικότητος της ψυχοτρόπου ουσίας Δ9, σε κάθε δενδρύλλιο, προκειμένου να έχουμε παραπομπή και πολύ περισσότερο καταδίκη. Και στην υπό κρίση υπόθεση τέτοιος προσδιορισμός δεν υπήρχε”, υποστήριξε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η κ Γεωργία Σακαρέλου συνήγορος υπεράσπισης.

Άποψη με την οποία συμφώνησε και ο κ Παναγιώτης Κορατζόπουλος, συνήγορος και αυτός υπεράσπισης, τονίζοντας ότι “είχα την ευκαιρία να συμπράξω σε μία άρτια διαδικασία με λυτρωτικό αποτέλεσμα για τους εντολείς μας. Η απόφαση αποτελεί νομολογιακό δεδομένο δικαιοκρατίας και ευθυκρισίας . Καταδίκασε την παραβατική εκτροπή χωρίς να εξοντώσει τους κατηγορουμένους. Η ποιότητα της εισαγγελικής πρότασης και της κρισιολόγησης των δικαιοδοτικών παραγόντων προσδίδουν στην απόφαση εγκυρότητα και επιδραστική δυναμική, αφενός στην διαχείριση τέτοιου είδους υποθέσεων και αφετέρου καταδικασθέντων, δίνοντας την προοπτική κοινωνικής συνέχειας και όχι στείρας ασυλικής απομόνωσης”.

Τους είχαν πιάσει στα πράσα

Στις 18 Αυγούστου του 2021  εντοπίστηκε στην Φρίξα Κρεστένων από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου η  οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Οι δύο καλλιεργητές εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να εισέρχονται στο εσωτερικό της φυτείας και στη συνέχεια συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που περιποιούνταν τα 190 φυτά που έφθαναν περίπου τα 2 μέτρα. Για το πότισμα  των δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης μετέφεραν με πλαστικό σωλήνα νερό από δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο θα αποκόμιζαν οι δύο καλλιεργητές  θα έφθανε τα 120.000 ευρώ περίπου.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών, ενώ σε σωματικό έλεγχο που τους ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα.
 
 

Όλη η επικαιρότητα