Viral

Viral βίντεο: Παπαγάλος κλέβει GoPro και κινηματογραφεί την πτήση του

Το πιο πρόσφατο θαύμα της έβδομης τέχνης από τη νησιωτική χώρα έχει τον πιο πρωτότυπο σκηνοθέτη
Ακούστε το άρθρο

Ένας κλεπτομανής παπαγάλος έχει ξετρελάνει τη Νέα Ζηλανδία, μετά τις περιπέτειές του με μια κάμερα GoPro, την οποία πρώτα έκλεψε και έπειτα… έκανε μια βόλτα πάνω από την εξωτική φύση της απομακρυσμένης Φιόρντλαντ.

Ο παπαγάλος που ανήκει στο τοπικό είδος kea, είναι γνωστός για την άτακτη και φιλοπερίεργη φύση του, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κλέψει πορτοφόλια, κοσμήματα, γεύματα, υαλοκαθαριστήρες και άλλα αντικείμενα μεγάλης ή μικρής αξίας από ανυποψίαστους τουρίστες και επισκέπτες.

Το χρονικό του… εγκλήματος

Η οικογένεια Βερχούλ δήλωσε σε τοπικό κανάλι ότι ο παπαγάλος τους λήστεψε ενώ πεζοπορούσαν στο μονοπάτι Κέπλερ. Ενώ βρίσκονταν στην καλύβα όπου διέμεναν, τους επισκέφθηκε ένα σμήνος παπαγάλων.
Τοποθέτησαν την GoPro σε σημείο από όπου θα μπορούσε να καταγράψει τα όμορφα πτηνά – όμως ένα από αυτά είχε άλλα σχέδια. Έκλεψε την κάμερα και πέταξε μακριά, κινηματογραφώντας την πτήση του πάνω από την πλαγιά.
Τα πλάνα της απόδρασής του, αλλά και της προσγείωσης και της σύντομης – και μανιασμένης – επίθεσής του στην κάμερα, καταλήγουν σε ένα κοντινό του προσώπου του, καθώς αφαιρεί κομμάτια πλαστικού.
Ο Άλεξ Βερχούλ δήλωσε: «Απλώς ακολουθήσαμε τον ήχο προς τα κάτω και τους είδαμε να κρέμονται από ένα δέντρο. Προφανώς μας άκουσαν να πλησιάζουμε και άφησαν την GoPro. Ο γιος μου αποφάσισε να πάει να κοιτάξει στα βράχια που έμοιαζαν με βολικό σημείο για την προσγείωση του πουλιού, και εκεί βρήκε την κάμερα να γράφει ακόμα».
Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από Guardian

Όλη η επικαιρότητα