Κόσμος

Βρετανία: 36χρονη με σπάνιο σύνδρομο στομάχου ζυγίζει κάτω από 20 κιλά – Κινδυνεύει να πεθάνει από σοβαρό ιατρικό λάθος

Τι είναι το σύνδρομο της άνω μεσεντερίου αρτηρίας από το οποίο πάσχει η γυναίκα
Ακούστε το άρθρο

Η Νικολέτ Μπρέκετ κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πεθάνει – Ξεκίνησε εκστρατεία μέσω διαδικτύου για να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στη Γερμανία.

Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνει μία 36χρονη γυναίκα από την πόλη Τρούρο της Κορνουάλης. Ο λόγος για την Νικολέτ Μπέικερ η οποία αρχικά διαγνώστηκε λανθασμένα με νευρική ανορεξία και μετά από χρόνια έμαθε ότι πάσχει από σοβαρή διαταραχή του στομάχου. Μάλιστα η διαταραχή είναι τόσο σοβαρή που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να πεθάνει.
Οι πόνοι στο στομάχι ξεκίνησαν από όταν η Νικολέτ ήταν τεσσάρων ετών. Τότε ήταν που άρχισε να μην τρώει. Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η 36χρονη πάσχει από νευρική ανορεξία με αποτέλεσμα για πάνω από είκοσι χρόνια να την υποβάλλουν σε θεραπείες που χειροτέρευαν την υγεία της. Οι θεραπείες περιελάμβαναν αναγκαστική σίτιση και επισκέψεις σε εξειδικευμένα κέντρα για πολύμηνη νοσηλεία.
Τα χρόνια πέρασαν και το 2015 η γυναίκα έμαθε ότι πάσχει  από το σύνδρομο της άνω μεσεντερίου αρτηρίας. Πρόκειται για μια σπάνια διαταραχή που προκαλείται από τη συμπίεση του τρίτου τμήματος του δωδεκαδακτύλου από τη συγκεκριμένη αρτηρία. Η εν λόγω πάθηση είναι εξαιρετικά σπάνια  και προσβάλει έναν στους εκατό χιλιάδες ανθρώπους. Παράλληλα προκαλεί οξύτατους πόνους και ναυτία αμέσως μετά την κατανάλωση φαγητού.


Tο αδιέξοδο της 36χρονης είναι τέτοιο  που οι γιατροί του NHS δεν εγκρίνουν την χειρουργική επέμβαση. Και αυτό διότι η 36χρονη γυναίκα είναι λιποβαρής σε τέτοιο βαθμό. Το μόνο που μπορούν να της προσφέρουν είναι μία παρηγορητική θεραπεία
Την ίδια ώρα η Νικολέτ Μπρέκετ μπορεί να σωθεί εάν μεταβεί στη Γερμανία όπου εκεί βρίσκεται ένα εξεδικευμένο ιατρικό κέντρο. Ωστόσο το κόστος της χειρουργικής επέμβασης είναι τεράστιο καθώς ανέρχεται σε 80.000 λίρες. Για το λόγο αυτό ξεκίνησε μία εκστρατεία συλλογής χρημάτων μέσω διαδικτύου.
Έτσι λοιπόν δημιούργησε ένα προφίλ στην ιστοσελίδα «gofundme.com» μέσω του οποίου από την αρχή του 2022 έως και σήμερα συγκεντρώθηκαν 95.000 λίρες από δωρεές που έκαναν πάνω από 4.000 άνθρωποι.  Πάντως παρά την άμεση κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων η 36χρονη δηλώνει πως είναι πολύ άρρωστη και πολύ αδύναμη για να δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της.
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Όλη η επικαιρότητα